2013. május 01. 10:00 - -Sárga keramitkocka-

Kész az első GYSEV Flirt négy kocsiszekrénye

Elkészült az első GYSEV Flirt motorvonat négy kocsiszekrénye a Stadler szolnoki gyárában. A négyrészes motorvonat összeszerelését ezután a Stadler Rail Csoport lengyelországi üzemében végzik el. A motorvonat annak a flottának az első járműve, amelyről a GYSEV és a Stadler 2012. áprilisában írt alá szállítási szerződést.

sargakeramit: FLIRT kocsiszekrény kép1

A GYSEV Zrt. a Sopron–SzombathelySzentgotthárd vasútvonal korszerűsítése projekt keretében mintegy 110 kilométer vasúti pálya teljes rekonstrukcióját végezte el az elmúlt években. Ennek a projektnek részeként rendelt a vasúttársaság négy villamos motorvonatot.

sargakeramit: FLIRT kocsiszekrény kép2

A motorvonatok kocsiszekrényei a Stadler szolnoki gyárában készülnek. Az első kocsiszekrény épp a cég áprilisban átadott új üzemének avatásával egy időben készült el. A zöld-sárga festésű, 30 tonnás alumínium vázakat ezután Siedlicébe szállítják, ahol az összes szükséges berendezés a helyére kerül. A készülő motorvonatok nyers szekrényvázát trélereken viszik Szolnokról a lengyelországi üzembe.

A szolnoki üzem, ahol a motorvonatok kocsiszekrényeit gyártották, 2009-ben kezdte meg működését. A cégcsoport azóta is folyamatosan fejleszti, bővíti a gyár kapacitását: a magyar leányvállalat mára Európa egyik legkorszerűbb alumíniumhegesztő üzemének számít.

sargakeramit: FLIRT kocsiszekrény kép4

A FLIRT motorvonat a Stadler legsikeresebb terméke, az elmúlt években a cégcsoport 13 országból csaknem 900 motorvonat gyártására kapott megbízást. A GYSEV állomásain és megállóhelyein nemrégiben kialakított 55 cm-es peronokról közvetlenül (lépcső nélkül) lehet belépni a 211 ülőhellyel rendelkező járműbe. A modern, kényelmes belső kialakítás egyik legnagyobb előnyét a többfunkciós, gyerekkocsik és kerékpárok elhelyezésére alkalmas terek jelentik. A kocsik kiszolgálják a kerekesszékkel közlekedők igényeit, és többek között zárt WC-rendszerrel is rendelkeznek. A motorvonatok korszerű utastájékoztató rendszerrel, légkondicionálóval, vezeték nélküli internettel, illetve mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal is fel lesznek felszerelve.

sargakeramit: FLIRT kocsiszekrény kép5

Az első zöld-sárga FLIRT motorvonat várhatóan még ez év decemberében szolgálatba állhat a GYSEV SopronSzombathelySzentgotthárd vonalán.

– GYSEV Zrt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr945259083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása