2013. május 31. 13:00 - -Sárga keramitkocka-

AEO tanúsítvány az RCH-nak

Megszerezte az Authorised Economic Operator, azaz Engedélyezett gazdálkodó társaság tanúsítványt a Rail Cargo Hungaria. Ez igazolja, hogy az RCH minden területen megfelel az AEO minőségirányítási rendszernek. Az RCH a magyar vasútvállalatok közül, és az RCA cégcsoporton belül is elsőként szerezte meg az adóhatóság által kiállított tanúsítványt.

Az AEO engedély birtokosa olyan gazdálkodó szervezetként definiálható, az egész Európai Közösségben megbízhatónak számít és ezért jogosult arra, hogy a közösség teljes területén kedvezményeket élvezzen. Az egységes európai AOE státuszt valamennyi uniós tagállam adó- és vámhatósága elismer, függetlenül attól, hogy azt melyik nemzeti hatóság állította ki. A közösségen belül 2008. eleje óta követelmény a tanúsítvány megléte tendereken való indulás esetén. Az AEO engedéllyel rendelkező vállalatokat a hatóság megbízható partnernek tartja és ezért számukra a vámügyeinek intézése, vámáruk fuvarozása és egyéb kezelése során számos kedvezményt, egyszerűsítést biztosít.

A tanúsítványnak három típusa van, ezek közül a Rail Cargo Hungaria a „C” (Customs simplifications, azaz Vámjogi egyszerűsítések) tanúsítványt szerezte most meg. Így a vámhatóságok a jövőben nem vizsgálják újból azon feltételeket, amelyeket az AEO-tanúsítvány kiadásához teljesíteni kellett. Ez azt jelenti, hogy az elektronikus vámeljárások során a kockázatelemzés alkalmával előnyöket élvez, ez kevesebb okmány- és áruvizsgálatot jelent, ami rövidíti a vámvizsgálat idejét.

A NAV előírását követve a Rail Cargo Hungaria teljes mértékben átvilágította önmagát. A beküldött dokumentáció átvizsgálását követően a NAV kétnapos szemlét tartott a helyszínen, amely során a gyakorlatban is be kellett mutatni a technológiai folyamatokat. A vasútvállalat minden folyamata jogszerűen és zárt rendszerben zajlik, az utasításokat betartva történik. Tehát a Rail Cargo Hungaria működése szigorú mércével mérve is előírásszerű és megbízható.

– Rail Cargo Hungaria, Mozdonyról blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr425332165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása