2013. július 07. 12:00 - -Sárga keramitkocka-

Kisiklott és felrobbant egy olajvonat Kanadában

Az eset helyi idő szerint szombaton történt a kanadai Lac Megantic városkában. A nyersolajat szállító vonat a szomszédos város állomásán állt félre, ahol a tervezett személyzetváltás lett volna. A leállított mozdonyról azonban egyelőre ismeretlen körülmények között leakadt a hetvenkét tartálykocsi, és a lejtős pályán folyamatosan gyorsulva visszagurultak Lac Megantic felé. A felgyorsult kocsik a városban kisiklottak, és a szállított nyersolaj berobbant.

A hatalmas robbanás több házat is megsemmisített, a balesetnek egy halálos áldozata biztosan van, de sokakat még eltűntként keresnek. A tűz és füst miatt mintegy kétszáz ember ki kellett telepíteni, az oltásban pedig a szomszédos, USA-béli Main állam tűzoltói is segítenek.   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr865396039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása