2013. szeptember 19. 18:00 - -Sárga keramitkocka-

Tíz éves közszolgáltatási szerződés

Tíz évre írták alá a személyszállítási közszolgáltatási szerződést a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a MÁV-Start és a GYSEV vezetői. Völner Pál, fejlesztési miniszter elmondta, hogy az új uniós jogszabályokkal összhangban most először köt az állam ilyen szerződést. A többi résztvevő ugyanakkor azt emelte ki, hogy az ilyen hosszú időre szóló szerződés ritka, és mérföldkőnek tekinthető a haza vasút történetében.

A hosszú szerződésnek több oka is van: egyfelől szerencsés esetben a következő tíz évben nem kell majd ezzel foglalkozni, másrészt ha végre bekövetkezik a többször is elodázott piacnyitás, a következő évtizedben egyetlen magánvasút sem reménykedhet abban, hogy az állam tőlük is megrendel majd közszolgáltatást – így legfeljebb saját üzleti kockázatukra indítanak majd személyszállító vonatokat, ez azonban néhány nemzetközi és budapesti elővárosi viszonylattól eltekintve egyenesen „öngyilkos” vállalkozás.

– Mozdonyról blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr1005530191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása