2013. október 01. 06:00 - -Sárga keramitkocka-

Kisiklott egy tehervonat Vasvárnál

Kedden a hajnali órákban kisiklott a Rail Cargo Hungaria 95970 számú, rönkfával rakott kocsikból álló tehervonata a 17-es, Szombathely–Nagykanizsa vasútvonalon Vasvár és Püspökmolnári állomások között. Az eset nem sokkal azután történt, hogy a vonat elhagyta Vasvár állomást. A balesetben a vonat hét rakott kocsija kisiklott, több közülük az oldalára borult. A kocsik a vasúti pályát is megrongálták körülbelül 150 méter hosszban, ezért a két állomás között előre láthatólag hétfőig vonatpótló autóbuszok közlekednek, a vasútvonalon pedig vágányzári menetrend lép életbe, mondta el Rázó László, a GYSEV Zrt. szóvivője.

Siklás Vasvárnál - Kászoni László MTI

A műszaki mentést már az éjszakai órákban megkezdték, de egyes, a töltésről leborult kocsik vágányra helyezését csak vasúti daruval tudják majd elvégezni, ez után következhet a pálya helyreállítása.

A balesetben személyi sérülés nem történt, de a jelentős anyagi kárra tekintettel a pályahálózat-működtető GYSEV és a vonatot közlekedtető RCH mellett a Közlekedésbiztonsági Szervezet is részt vesz a balesetvizsgálatban.

– Mozdonyról blog, Vas MKI, fotók: Kászoni László MTI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr505544733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása