2014. december 20. 13:45 - -Sárga keramitkocka-

Idén is összefogtak egymásért a vasutasok

Több mint 500 doboznyi ajándék gyűlt össze a vasutas munkavállalók felajánlásaiból a MÁV-csoport idei karácsonyi ajándékgyűjtő akciójában. A csomagokat a vállalatcsoport dolgozóinak nagycsaládban vagy fogyatékkal élő gyermekei kapták. Közel 1500 fiatal karácsonya lesz szebb, örömtelibb a vasutasokra hagyományosan jellemző összetartásnak és szolidaritásnak köszönhetően.

A MÁV-csoport 2014 novemberében karácsonyi ajándékgyűjtő akciót hirdetett a vállalatcsoport dolgozóinak nagycsaládban vagy fogyatékkal élő gyermekei javára. A népszerű cipősdoboz-akciók mintájára szervezett kezdeményezés kedvező fogadtatásra talált az összetartást és a kollégák iránti szolidaritást hagyományosan fontosnak tartó vasutasok körében.

ajandekok.jpg

Néhány hét leforgása alatt rengeteg ajándéktárgy gyűlt össze a MÁV Zrt. területi igazgatóságain, a MÁV-Start Zrt. területi központjaiban és a budapesti MÁV-székházban kialakított gyűjtőpontokon. A munkavállalók a szervezők kérésének megfelelően elsősorban játékokat – kisautókat, babákat, mesekönyveket, plüssállatokat, társasjátékokat és puzzle-öket –, valamint írószereket, rajzeszközöket és különféle édességeket hoztak a kollégák gyermekeinek. Az ajándékokat a szervezők gondosan ellenőrizték, majd dobozokba csomagolták és – részben személyesen, részben a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. segítségével – eljuttatták az érintett vasutascsaládoknak.

Az adventi időszakban nemcsak saját munkavállalóinak próbált örömet szerezni a nemzeti vasúttársaság: december 3-án négy budapesti gyermekotthon közel 40 lakóját vitte különleges bécsi adventi utazásra a MÁV-Start Zrt., december 9-én pedig balatonboglári, diósgyőri és pécsi gyermekotthonokban élőket látott vendégül Budapesten. December 12-én a MÁV-csoport, valamint a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat közreműködésével immár nyolcadszor került sor az Országos Vasutas Véradó Napra, amelyen több mint 350-en legdrágább adományukkal, a vérükkel segítették a karácsonyi ünnepek nyugodt, kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátását.

– MÁV Zrt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr436999765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása