2013. március 28. 03:00 - -Sárga keramitkocka-

Levizsgázott a Škoda mozdonya

Szerdán délelőtt sikeres próbameneteket teljesített Komárom és Győrszentiván között a Škoda 109E típusú, a ČD (Cseh Vasút) 380 sorozatú többáramnemű, univerzális villanymozdonya. A gép az egységes európai vonatbefolyásoló berendezés (ETCS) mellett a cseh, szlovák, magyar, német és osztrák nemzeti vonatbefolyásolókkal is együtt tud üzemelni, és a három legelterjedtebb áramnemről (25 kV 50 Hz, 15 kV 16 2/3 Hz és 3 kV egyenáram) is üzemeltethető.

A mozdonyt a ČD és a MÁV-Start részére vizsgáztatták le, hogy az a 70-es vonalon közlekedő EuroCity vonatokat vontathassa. Az azonban még nem dőlt el, hogy ezek maradnak a hagyományos szerelvények, esetleg a cseh railjetek váltják-e őket.

sargakeramit: cseh1-b

Komáromból Ács felé siet a 380 017-es Škoda, kísérője a Trakció 470 001-ese a fékmozdony szerepében

sargakeramit: cseh2-b

A próbák sikerültek, Kelenföldön már egyedül robogott át a cseh vasutasoktól „Messerschmitt” becenevet kapott gép

(fotók: Arnold Balázs)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr835176526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása