2013. április 03. 06:00 - -Sárga keramitkocka-

Nevezd el a kismozdonyt!

Szerinted mi lenne ideális név egy kisvasúton dolgozó kismozdonynak? A Hortobágyi Nemzeti Park várja az ötleteket, hogyan kereszteljék el a Hortobágy-halastavi kisvasút C50-es mozdonyát.

A Hortobágy-halastavi Kisvasút C50-es mozdonya nem tartozik a (híres-)neves mozdonyok közé, pedig megérdemelné: éppolyan szeszélyesen viselkedik, mint egy élőlény. Többnyire vidáman zakatol föl-le az utasokkal megrakott kocsikkal, vagy a halaktól roskadozó csillékkel – ám néha elfárad, megmakacsolja magát és mozdulni sem hajlandó. Nézzük el neki a rossz napjait: hosszú évtizedeken keresztül járta Magyarország keskeny nyomközű vasúti pályáit, mielőtt megállapodott Hortobágyi-halastón. Nemsokára ünnepli a 60. születésnapját. A közelgő esemény tiszteletére névvel szeretnénk kedveskedni neki, hátha hálából kevesebb borsot tör az orrunk alá!

sargakeramit: hortobagy

A vasutasok március 25. és április 30. között várják az ötletes, találó neveket a kisvasut@hnp.hu e-mail címre., amely lehet tulajdonnév, bármilyen főnév, vagy akár egy tulajdonságra utaló melléknév is. A mozdonynak szánt név mellett tüntesd fel a saját nevedet és életkorodat is. 

Az ünnepélyes keresztelőre június 22-én, a Hortobágy-halastavi kisvasút napján kerül sor, természetesen a név kitalálóját is megjutalmazzák. A névadásban segíthet, ha ismered az “illetőt”: gyere és utazz a még névtelen kismozdonnyal, ismerd meg kívül-belül, miközben engedd, hogy elvarázsoljon a madárdaltól hangos, ébredő természet!

(kép és szöveg: Hortobágy-halastavi kisvasút, Kisvasútra fel!)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr895188773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZBR 2013.04.03. 23:45:44

Muki :)

A magyar kisvasutak nagy részén van/volt ilyen nevű mozdony, ez olyan, mint (puli)kutyáknál a Bodri! Még az is lehet, hogy őt is hívták már így...
süti beállítások módosítása