2013. május 20. 20:00 - -Sárga keramitkocka-

Újabb vasúttársaság jöhet Magyarországra

A Gazeta Wybrocza online kiadásának értesülése szerint a lengyel vasút árufuvarozó üzletága, a PKP Cargo megszerezte a magyar hatóságoktól a vasútbiztonsági tanúsítványt. E dokumentum megszerzésével a vasúttársaság egy nagy és fontos lépést tett előre afelé, hogy hazánkban is saját gépparkjával (és személyzetével) végezhesse vonatainak továbbítását.

337.jpg

Mivel Magyarországon halad keresztül az egyik legfontosabb észak-déli irányú vasútvonal, nem meglepő, hogy sorra teszik be lábukat hazánkba a külföldi magán- és állami társaságok (ČD Cargo, AWT, Metrans, stb.). A lengyelek minden bizonnyal e korridor áruforgalmára is pályáznak, de a PKP Cargo jelenleg is érdekelt több, Magyarországot is érintő tranzitban. Az azonban üzleti titok, hogy ezeket a vonatokat mely társaságok vontatják, a korábban felmerült sajtóhíreket pedig eddig mindegyik érintett cáfolta.

A PKP Cargo a legnagyobb áruszállító Lengyelországban, Európában pedig a Deutsche Bahn mögött a második helyen áll. Profitja 2011-ben négyszázmillió, tavaly pedig 340 millió złoty volt.

A PKP Cargónak jelenleg érvényes engedélye van a lengyelországi mellett az osztrák, belga, cseh, német és szlovák pályahálózatra, valamint engedélyeztetési eljárást folytat Hollandiában is.

– Mozdonyról blog; fotó: PKP Cargo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr195308823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása