2013. július 03. 18:00 - -Sárga keramitkocka-

Vasutaskabaré

Most akkor van drót vagy nincs drót?

Érdekes, vagy inkább nevetséges esemény játszódott le a napokban a magyar vasúton. A területileg illetékes felsővezetéki ügyeletes 8.20-kor jelentette, hogy az egyik, Szeged környéki állomásból kiágazó iparvágány fölül körülbelül 140 méter hosszban a felsővezetéket ellopták. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, értesítették a rendőrséget, és a megfelelő vasúti egységeket a kárfelmérés és a helyreállítás végett.

Aztán 11.40 perckor a vasútbiztonsági osztály ellenőrzést végző munkatársa jelentette, hogy „nem történt vezetéklopás, mert az megvan csak benőtték a fák.” 

De ezzel még nincs vége! Ugyanis „a helyszínre kiérkező felsővezetéki ügyelet munkatársai 12.30-kor jelentették, hogy mégiscsak eltulajdonítottak kb. 110-120 méter hosszú réz felsővezetéket.” És ahogy az ilyenkor lenni szokott, ismét értesítették a rendőrséget, és a megfelelő vasúti egységeket a kárfelmérés és a helyreállítás végett.

A történet sok kérdést vet fel. Az egyik az, hogy hogyan lehet egyáltalán felsővezetéket lopni? Persze vannak rá különféle praktikák, azonban e blogban még csak véletlenül sem fogunk ötleteket adni.

Aztán persze az is kérdés, hogy vajon mit látott az a vasutas, aki szerint megvolt a vezeték, csak benőtték a fák?
Egyáltalán, hogyan juthatunk odáig, hogy a felsővezetéket annyira benövik a fák, hogy azt nem lehet látni? Pedig ott elvileg bármikor elmehet egy villanymozdony, annak az áramszedője pedig köztudottan nem gallyazásra való szerkezet.
Vagy vajon az eltelt időkben kell keresni a különbséget, és az első lopás idejekorán lett jelentve, és az valójában csak 11.40 és 12:30 között történt?
Netán valaki elnézte a helyszínt, esetleg valami más történt?

Ezt már aligha fogjuk megtudni, minden esetre az eseménysor így utólag is jó eséllyel csal mosolyt az olvasó arcára. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr1005388196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2013.07.04. 08:44:50

Ha benövik a fák nem csinál zárlatot? 25 ezer volt már nem tréfadolog ha rádől egy faág az simán csinál zárlatot.

Egyáltalán volt benne áram? Volt rá eset mikor a VBO elmarasztalta a kabai forgalmistát, mert egy évek óta üzemen kívüli vágányon lévő tartálykocsit mászókának nézőt agyonütött az áram, hogy miért volt áram alatt a vezeték ha egyszer nem használják, és nem fogadta el ,hogy azért, hogy ne lopják el. De hát ennyi erővel minden vonalon le kéne kapcsolni vonatmentes időben, hogy könnyebben lehessen lopni?