2013. július 24. 14:00 - -Sárga keramitkocka-

Bólintott a kormány, eladható a Marfă

Szerdai ülésén a román kormány elfogadta az államvasút teherszállító vállalatának, a CFR Marfănak 51%-os részvénycsomagjának eladását. A feleknek így hatvan nap áll rendelkezésükre, hogy aláírják a szerződést. Erre várhatóan szeptember elején kerül majd sor.

Előbb azonban még a nemzetbiztonsági ügyekért felelős Legfelső Védelmi Tanácsnak is áldását kell adnia a tranzakcióra.

A legnagyobb romániai magánvasutat, a GFR-t hivatalosan június 20-án nyilvánították nyertesnek. A vállalatnak 202 millió eurót kell kifizetnie a román állam számára a Marfă többségi tulajdonáért.

A privatizáció nem ment zökkenőmentesen: a legutóbbi politikai huzavonát is számos nehézség előzte meg.

Ha a hatvan napos határidő kifut, a vonatkozó jogszabály értelmében érvényteleníteni kell a privatizációs eljárást. Ez azonban azt is jelenti, Románia mégsem zárhatja majd sikeresen a Nemzetközi Valutaalappal kötött elővigyázatossági hitelmegállapodást, és az újabb, jelenleg zajló hiteltárgyalások is azonnal véget érnek.

– Mozdonyról blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr295427600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása