2013. augusztus 19. 21:00 - -Sárga keramitkocka-

Mégis lesz vasút Körösszegre

Sok módosított határidő után úgy tűnik, hogy 2013. augusztus 21-én valóban elindul a személyvonati forgalom a romániai Nagyvárad és Körösszeg között. A néhai Mátra-Körösvidéki illetve Bihari HÉV vonal romániai szakaszán, csakúgy mint a határ magyar oldalán, a két világháború időszakában többször is megszűnt majd újraindult a forgalom.

A román oldalon most a Regional magánvasút indítja majd be a szolgáltatást napi öt pár vonattal. A menetrend ide kattintva érhető el.

A vonal újbóli megnyitása lökést adhat annak a magyar törekvésnek is, amelynek keretében belül visszaépítenék a hiányzó körülbelül négy kilométerét a vasútvonalnak, hogy újra megnyithassák a vasúti határátmenetet Körösnagyharsány és Körösszeg között.

– Mozdonyról blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr435467452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása