2013. február 23. 12:49 - -Sárga keramitkocka-

Boldog születésnapot!

Szinte röpül az idő. Már tízévesek a MÁV-Start korszerű elővárosi motorvonatai, a Siemens Desirók. Az elsők 2003-ban érkeztek, és a Budapest–Esztergom, majd a Budapest–Lajosmizse vasútvonalon álltak forgalomba. És bár a tíz év alatt sokfelé megfordultak a „Tamponok” – ahogy néhány vasutas nevezte őket – e két vonalról nem lehetett őket kiszorítani. A fénykép is az esztergomi oldalban, Solymár állomáson készült 2011. nyarának egy napsütéses délutánján.

sargakeramit: 0002 Desiro Solymáron

A kezdetben 13, majd 2006-ban újabb tíz motorkocsi beszerzését követően 2009-ben újabb nyolc „Dezirosz” érkezett a Starthoz. Ezeket a járműveket a görög államvasút vásárolta a 2004-es Olimpiai játékokra, de mivel a korszerű járművek fenntartása, üzemeltetése sokba került a már akkor sem rózsás anyagi helyzetben lévő vasútnak, a kifejezetten az olimpiára vásárolt járműveken végül túladott.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr455093223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2013.02.23. 17:32:45

A Tampon név nekem nem tetszik annyira, ugyebár mivel piros színű esetleg használt tampon lehet. :)

A Dezső jobban hangzik.
süti beállítások módosítása