2013. február 25. 03:00 - -Sárga keramitkocka-

Piros, fehér, zöld

Elbúcsúztattuk az MD szerelvényeket

2011. június 17-én közlekedett utoljára menetrend szerinti MD motorvonat. A valaha az egész ország fő- és mellékvonalait kiszolgáló, magyar fejlesztésű motorvonatok a Ganzban készültek 1969. és 1975. között. Összesen 42 MDmot motorkocsi, és negyven teljes szerelvény készült el. Egy szerelvény eredetileg három másodosztályú Bx sorozatú, egy első osztályú Ax sorozatú személy-, és egy ugyancsak másodosztályú Btx sorozatú vezérlőkocsiból állt. A sorozat remekül helytállt, de a negyven szolgálatban töltött év már meglátszott a könnyű szerkezetű járműveken, főleg a motorkocsikon.

sargakeramit: 0003 MDmot Konyár közelében

A motorvonatok fokozatosan szorultak ki a forgalomból, 2005-ben először Szentestől köszöntek el, majd 2009-ben Pécs is búcsút vett tőlük. A még üzemképes járműveket az utolsó mentsvárba, debreceni társaikhoz költöztették át, ahol egészen 2011. nyaráig szolgáltak. Aztán eljött a búcsú napja. Hát igen, egyszer minden véget ér.

A fénykép az utolsó télen, 2010. december 10-én készült Konyár és Derecske között a 3003-as MDmot motorkocsiról és megkurtított szerelvényéről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr95095296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása