2013. március 07. 06:00 - -Sárga keramitkocka-

Márciusi GYSEV hírlevél

Rajzpályázat

A jövő útjain címmel hirdet rajz- és járműdekorációs pályázatot a vasúttársaság. A pályázatra három kategóriában: a jövő járműve, a jövő közlekedése, illetve virtuális járműdekoráció várják a pályaműveket.

sargakeramit: palyazat

Programajánló

Megjelent a GYSEV 2013-as programajánlója, melyben a kirándulások, rendezvények, osztrák-magyar kedvezmények mellett helyet kaptak a kerékpáros és balatoni ajánlatok is. A programfüzetet ide kattintva lehet letölteni.

Átadták a felújított körmendi állomást

Befejeződött a körmendi állomásépület felújítása, és az utazóközönség december közepétől birtokba vehette a megújult állomást. A beruházás mintegy 137 millió forintba került.

Az uniós támogatással megvalósult felújítási munkák célja egy olyan intermodális utascsarnok létrehozása volt, amely egyszerre szolgálja ki a GYSEV és a Vasi Volán utasait. A munkálatok során a műemlék jellegű, földszinti termeket látványosan átalakították. Új pénztárcsarnok is létesült modern pénztárakkal, az utazók pedig ismét a sokáig lezárt utas váróban pihenhetnek, ahol a GYSEV ingyenes vezeték nélküli internet-hozzáférést is biztosít. Az épület keleti oldalán modern, új mosdókat épített a vasúttársaság.

Az uniós támogatással megvalósult munkák mellett a GYSEV saját költségén rendbe hozta az állomásépület vasút felőli homlokzatát is, így a patinás épület méltóképpen jeleníti meg Körmend városát az utazók előtt. A GYSEV Zrt. egy saját üzemeltetésű kávézó nyitását is tervezi az épületben, ahol az utasok várhatóan 2013. nyarától kényelmesen tölthetik el az indulásig hátralévő perceket.

Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút

Április 20-án indul a szezon a Múzeumvasúton, ahol szombatonként, vasárnaponként és minden munkaszüneti napon András, a gőzös és Kiscenk, a dízelmozdony valamint a múzeumvasutas gyermekek és felnőttek várják a kisvasutazni vágyókat. 

Üzletszabályzat

Változott a GYSEV Zrt. üzletszabályzata is. A minisztériumi díjszabás-módosítás miatt a korábban már ismertetett változások itt is életbe léptek, azaz a száz, vagy annál kevesebb kilométerre szóló menetjegyek csak a jegyen feltüntetett naptári napon érvényesek, menettérti jegy pedig csak száz kilométer feletti utazásra váltható. Kisebb távolságra egy oda, és egy külön visszaúti jegyet ad ki a társaság. A feláras vonatok helyjegy-díjszabása is módosult, elővételben 180, az utazás napján váltva pedig 300 forintba kerül egy helyjegy. De 300 forintot kell fizetni az elővételben megváltott jegyekért is, amennyiben az utas pénteki vagy vasárnapi napon 12.00 és 24.00 óra között utazik.

– GYSEV Zrt., Mozdonyról blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr75119948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása