2013. április 10. 20:00 - -Sárga keramitkocka-

Vasutak–Minisztérium: 1–0

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) nagyon ragaszkodik a gyorsvonati pótjegyhez, az érintett vasúttársaságok, a MÁV-Start és a GYSEV már kevésbé. Ha rajtuk múlna, nem lenne pótjegy, sőt! Egy minisztériumi egyeztetésen az egyik szakember egyenesen azt javasolta, hogy inkább a személyvonatok árából adjanak kedvezményt. Ha erre nem is kapható az NFM, arra mindenképpen, hogy átgondolják a gyorsvonati pótjegy megváltására kötelezettek körét.

Úgy tűnik, a MÁV-Start keresztülvitte akaratát a minisztériumon, így a jövőben sem kell majd gyorsvonati pótjegyet váltaniuk a bérleteseknek és a Start klub kártyával rendelkező utasoknak. Egyeztetések folynak továbbá, hogy egyáltalán ne kelljen gyorsvonati felárat fizetni olyan szakaszokon, ahol a gyorsvonatok helyi szolgáltatást nyújtanak, mint amilyen például a Püspökladány–Biharkeresztes szakasz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr375308986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása