2013. április 24. 17:00 - -Sárga keramitkocka-

Konténerrakodót vett a GYSEV

A „GYSEV Cargo Zrt. Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központjának fejlesztése” elnevezésű, európai uniós támogatottságú pályázat keretében bővítik a konténerterminál tárolókapacitását. Ennek kiszolgálására szerezte be a cég az új, 140 millió forint értékű, Konecranes gyártmányú rakodógépet. A jármű negyven tonna teher emelésére képes, és legfeljebb öt sorban tudja egymásra pakolni a konténereket.

„A GYSEV Cargo Zrt-nek nem csupán az árufuvarozásban, hanem az ahhoz kapcsolódó logisztikai szolgáltatások területén is magas színvonalon kell teljesítenie. Ebben segít minket ez az új, nagy teljesítményű munkagép, amely már a projekt keretében megnövelt tárolókapacitásunk kiszolgálására is képes lesz” – mondta a beszerzés kapcsán Skála János vezérigazgató.

sargakeramit: GYSEV CARGO kontrakodo2

A gyártó cég szerint a beszerzéssel jó döntést hozott a GYSEV Cargo Zrt.: „Elismerés számunkra, hogy a GYSEV Cargo a daruzás területén hazánkban is piacvezető Konecranes-t találta a legalkalmasabb partnernek egy ilyen feladatra. A legfelkészültebb szakemberek dolgoznak nálunk, magyar csapatunk látja el az eszköz teljes karbantartását” – fogalmazott az átadó kapcsán Újhelyi Csaba, a Konecranes Magyarország Kft. ügyvezetője. A gyártónak jelenleg több mint 300 vállalattal van karbantartási szerződése.

A projekt keretében megvalósuló bővítésének köszönhetően összesen 470-nel emelkedik a tárolható konténerek száma a soproni konténerterminálon. A beruházás során konténerkövető rendszert is kialakítanak. Ez lehetővé teszi a terminálon található konténerek mozgatásának nyilvántartását, a rakodási események rögzítését, valamint a konténerek helyzetének GPS alapú meghatározását.

(forrás: GYSEV)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr135243342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása