2013. május 18. 12:00 - -Sárga keramitkocka-

Székely gyors, Csíksomlyó expressz

Az Indóház kiadó és a Kárpáteurópa utazási iroda közös, pünkösdi zarándokvonatai idén az út nagy részében egyesítve közlekednek mind az oda-, mind a visszaút során. A korábbi évekkel ellentétben a Székely gyorsot (és a vele egyesített Csíksomlyó expresszt) nem címeres Nohab, hanem a MÁV-Trakció harmadik reklámmozdonya, a Hunyadi Mátyás királlyá választásának 555. évfordulójára az Indóház kezdeményezésére felmatricázott 005-ös Traxx mozdonya vontatta.

A Püspökladány és Kolozsvár közötti, nem villamosított vonalszakaszt kivéve így a teljes, Budapest–SzolnokPüspökladányNagyváradKolozsvárDédaMadéfalvaBrassóSegesvárDévaAradBékéscsabaBudapest vonalon a magyar mozdony önerőből, román előfogat nélkül vontathatja a vonatot. A felsővezeték nélküli szakaszon a magyar oldalon egy Szergej és az energiaellátás miatt egy Csörgő, míg a román részen egy hagyományos és egy felújított Sulzer állt a vonat élére.

A vonat hétfőn tér vissza Magyarországra, menetrendje itt a blogon holnap reggeltől lesz látható.

sargakeramit: erd3ts

Arnold Balázs Kissebesnél örökítette meg a zarándokvonatot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr365305879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása