2013. május 26. 12:30 - -Sárga keramitkocka-

Stadler megrendelés az ABB-nek

A svájci székhelyű vasútijármű-gyártó Stadler Railtől kapott megrendelést az ABB villamos-motorvonati hajtómotorok és fedélzeti berendezések szállítására, mintegy 60 millió dollár érékben. Az ABB a világ vezető vállalata az energetika és automatizálás terén.

A berendezéseket 15 és 25 kV váltakozó áramú rendszerrel több mint 70 könnyű villamos motorvonatba, Flirt és Gtw típusú járművekbe építik be.

A megrendelések az ABB és a Stadler Rail társaság között 2002-ben kezdődött, rendkívül sikeres üzleti együttműködés újabb fejezetét jelentik. A Stadler Rail azóta több mint 1200 Flirt és Gtw típusú vasúti járműhöz rendelt ABB villamos-motorvonati hajtómotorokat. Az ABB termékeinek köre integrált fedélzeti áramellátó-rendszerrel felszerelt vontatómotor-konvertereket valamint tetőre szerelhető vontatási transzformátorokat is tartalmaz. Az ABB vonattómotorja a felsővezetékből levett villamos energiát a motorvonatok hajtásához, valamint számos segédüzemi rendszer – világítás, fűtés, szellőztetés, automata ajtók – működéséhez szükséges feszültségszintre alakítja át.

Az ABB kínálatában hosszú ideje szerepelnek innovatív és energiatakarékos technológiai megoldások a vasúti közlekedés számára. Ezen felül a városi, intercity és nagysebességű forgalmi hálózatoknál alkalmazott szerkezeti elemek és alrendszerek gyártását és szervizelését is végzi mind a vasúti infrastruktúra, mind pedig a vasúti gördülőállomány terén.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr255310697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása