2013. június 01. 16:00 - -Sárga keramitkocka-

Kékülnek a Flirtök

Kiválasztották a színtervet a 2014. őszétől érkező 42 új Flirt motorvonathoz. A korábbi, a Desiro motorvonatokéhoz igazodó (és emiatt a villamos motorvonatok színezésétől merőben eltérő) piros színtervvel szakított a MÁV-Start. A személykocsik és villamos motorvonatok színvilágához igazodó két kék-fehér elképzelés közül a sárga ajtós verzió lett a befutó a cég dolgozóinak szavazatai alapján. Ezzel a vasúttársaság szakít azzal a régi festési elvvel, hogy a személykocsik utasforgalmi ajtajai fehér (szürke), szolgálati ajtajai (például a poggyásztereké) kék színűek. (Ez alól eddig egyetlen kivétel a Bz motorvonat volt, ám a Bézé sokak szerint önmagában is egy nagy kivétel.) Továbbá a jármű homlokfala az arculati sárga helyett szürke-fehér lesz, ám a jármű már ezzel a megjelenéssel is sokkal jobban igazodik majd a MÁV-Start arculatához.

Az utastérben továbbra sem lesz első osztályú szakasz, azonban sok apróság változik. Az utastájékoztató a railjeteken és a GYSEV kocsijaiban megszokott LCD kijelzőket kap, ahol a vonat adatain kívül a csatlakozások is szerepelni fognak. Az új Flirtök gyárilag fel lesznek szerelve konnektorral, így az okostelefon vagy laptop akkumulátora sem szab majd gátat az utazás közbeni nezetésnek. A járművek ugyanis gyárilag wifivel felszerelve érkeznek majd.

A járművek a tervek szerint már most is jellemzően Flirtös vonalakon, illetve a budapesti előváros forgalmában állnak majd szolgálatba. Ha egyszer elkészül az esztergomi vonal villamosítása, akkor ide is fog jutni, hiszen a darabszám meghatározásakor már ennek a vonalnak a járműigényét is figyelembe vették.

– Mozdonyról blog, grafika: MÁV-Start

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr775317860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása