2013. június 25. 13:00 - -Sárga keramitkocka-

Módosul a módosítás

Mivel jelentősen változik a vasút forgalmi és jelzési utasítása (a vasúti „KRESZ”), ezért a forgalommal összefüggő munkakörökben dolgozók, mint például forgalmi szolgálattevők, váltókezelők, mozdonyvezetők, tolatásvezetők, menetirányítók stb. egy különbözeti, úgynevezett Eltérések vizsgát kellett tegyenek.

E vizsgára azért volt szükség, mert az érvényben lévő szabályok közül több, kifejezetten fontos is egyszerre változott. Így olyan nagy mértékű forgalmi változások történtek (illetve történnének), hogy a KTI Vasúti Vizsgaközpont úgy döntött, a forgalommal összefüggő munkakörökben dolgozóknak egy Eltérések nevű, de tulajdonképpen új forgalmi alapvizsgának számító vizsgát kell tegyenek.

Mivel a tervezett módosítás sokáig nem volt végleges, mikor azzá vált, az oktatás és a vizsgáztatás rohamtempóban zajlott a vasutaknál. A módosítás bevezetését június 25-ével tervezték, de jelen állás szerint augusztus végéig erre nem kerül sor.

Tehát most itt vannak a vasutasok, akik tudják a régi szabályokat, megtanulták és levizsgáztak az újakból, de most mégis a régi szerint kell dolgozniuk. Aztán majd egyik napról a másikra kell a fejekben előszedni és alkalmazni az új szabályokat.

A módosítás életbeléptetésének elmaradásának az oka az, hogy újabb módosításokat terveznek. Egyrészt azért, mert az új szabályozás sem sikerült tökéletesre, másrészt pedig egyesek úgy gondolták, hogy ha már módosítunk, akkor még egy pár apróság belefér.

A módosítás módosításában tehát ilyen dolgokról lehet hallani, mint például nem csak a MÁV-szabványú, hanem az összes európai jellegű zártárcsa alkalmazásának engedélyezése. Ám a nem MÁV-szabványú, tehát piros, kör alakú, fehér szegélyű tárcsákból kettőt kell majd alkalmazni a vonatok végének jelölésére.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr735383371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása