2013. június 26. 13:00 - -Sárga keramitkocka-

Hatvan analfabéta a MÁV-csoportnál

A MÁV Zrt. kicsit több, mint 2500 főt foglalkoztat. Közülük elsőre több, mint 80 százalék átment az úgynevezett Eltérések forgalmi vizsgán

A mozdonyvezetők és a forgalmi szolgálattevők jól teljesítettek. Több, mint kilencven százalékuk elsőre sikeres vizsgát tett. Rosszabb volt azonban a helyzet a váltókezelők és kocsivizsgálók között. E csoportban csupán 47% vizsgázott le elsőre.

E tesztjellegű vizsga során szerzett tudomást a Vasúti Vizsgaközpont arról, hogy a MÁV-csoportnál összesen hatvan analfabéta munkavállaló is dolgozik. Ők ugyanis azért nem tudták kitölteni a feladatlapot, mert nem tudnak olvasni. Ha valaki felolvasta nekik a kérdéseket, meg tudták mondani a helyes választ.

Ezek a munkavállalók kivétel nélkül segédmunkát végeznek a MÁV-nál. Vasútforgalmi munkákban nem vesznek részt, tehát a vasútbiztonságot nem veszélyeztetik. Ők régi motorosok, akik felett elszállt az idő” mondta Huszta Krisztián, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének sajtósa.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr445383366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása