2013. július 02. 17:00 - -Sárga keramitkocka-

Cook vonata elérte a vágány végét

Cook's train hits the buffers – azaz szó szerinti fordításban Cook vonata ütközőnek ütközött, tehát „elérte a vágány végét.” 

A híres Tomas Cook utazási iroda (melynek többségi tulajdonosa az American Express) évek óta anyagi gondokkal küzd. Ennek eredménye, hogy szeptembertől a Tomas Cook kiadó megszűnik. A híres társaság 140 év alatt a 2013. augusztusi, utolsó kiadvánnyal együtt összesen 1526-szor adta ki egyesített európai menetrendkönyvét, amely tartalmazta az összes európai nemzetközi vasúti járat menetrendjét.

A kiadó megszüntetése a vasúti témájú kiadványok (menetrendek, vasúti útkiönyvek és térképek) mellett a többi kiadványt is érinti. A szerkesztők azonban nem adják fel, a menetrendkönyv megmentése érdekében új céget hoznának létre, esetleg új kiadót keresnek. Mivel sok országban nincs nyomtatott menetrendkönyv (spanyol, portugál, francia, német, holland, lengyel, svéd) az ilyen kiadványokra továbbra is van igény, kereslet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr705384685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása