2013. július 08. 12:00 - -Sárga keramitkocka-

Nekiment a vonatnak az autós

A jól működő fénysorompó tilos jelzését figyelmen kívül hagyva, a leeresztett félsorompót kikerülve hajtott neki a motorkocsi oldalának egy autós Nyúl és Pannonhalma között. A balesetben a személyvonat két utasa és az autó vezetője sérült meg.

A mozdony nem tudta folytatni útját, így a személyvonatot egy másik mozdony továbbította Győrbe, ami így 100 percet késett.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr925396057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

újember · http://vasut.kTeam.hu 2013.07.09. 06:53:50

Nem mozdonyos, hanem Bz szerelvény volt, továbbá fénysorompó sincs az érintett, közvetlenül Écs szünetelő megállóhely után levő kereszteződésen. Az autóvezető az előtte álló traktort megelőzve csapódott a Zirc felől Győrbe közlekedő szerelvényünknek, aránylag jó ponton találta el, a motor második ajtajánál levő lépcsőfokot leszakítva a motor és mellék sarkának feszült neki, éppen, hogy nem történt siklás; az autó félkört rajzolva, megkerülve pálya oldalon a fénysorompót s teljesen megrongálódott oldallal állt meg a töltés mellett. Mire oda értem, a sofőr összeszedte autója leszakadt részeit, alig néhány karcolással megúszta, elmondása szerint születés napján. Természetesen a mentő elvitte kivizsgálásra és a sokkhatás kezelése végett. Az egyik (két?) utast nyakrándulás gyanújával vsz. szintén bevitték, csak hallottam egy utasról, de nem láttam ill. beszéltem vele. A tőlem két méterre anyjával és kishugával az előtérben utazó kisfiú nagyon megijedt, mivel az ablakból figyelve, pont az orra elé hajtott az autó.
Mivel nem volt levegőnk, Nagy Dácsiát küldtek értünk Győrszabadhegy felől.
Köszönjük a személyzet és a kiérkezők helytállását, az utasok is jó magatartást tanúsítottak, kivált a gyerekek szülei. Három külföldi turista és egy pap kerékpárjukkal folytatta útját, az utasok nagy többsége, amennyiben nem jöttek értük, hirtelenül döntött, a faluban busszal próbálkozik, bár ezután hamar kiért a segélymozdony.
süti beállítások módosítása