2013. augusztus 11. 12:30 - Űrszelvénybe nyúló nyíl

Megfutamodott a TH egyik mozdonya

Megfutamodott Százhalombatta állomáson a Train Hungary magánvasút 400-739 pályaszámú villamosmozdonya. A gép a VI. vágányról a kezdőpont felé indult meg, és a VI. csonkavágányt lezáró földkúpnak ütközött. A mozdony egy méterre fúródott a földkúpba.

A Train Hungary egyik 400 sorozatú mozdonya - fotó: trefhetes/IndafotóEgy ilyen, 400-as sorozatú mozdony futamodott meg Százhalombattán
(a kép csak illusztráció!)

Az esemény során a felsővezeték és az áramszedő sem sérült meg, és váltófelvágás, siklás sem történt. (A vágány végén lévő 16. váltó a védőcsonkába terelő állásban volt.)

A vizsgálat szerint a megfutamodást műszaki hiba, a kézifék hatástalansága okozta. A mozdonyt a levegős kiegészítő fékkel és kézifékkel fékezték be. A kiegészítő fék tömörtelensége miatt a levegős fék feloldott, a kézifék pedig nem működött megfelelően.

Az esemény a vonatközlekedésben nem okozott fennakadást.

– Mozdonyról blog, fotó: trefhetes/Indafotó a CC licensz alapján

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr855455944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása