2013. augusztus 22. 16:00 - -Sárga keramitkocka-

Elmarad a vasutastüntetés

A Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezetének sajtóközleménye:

Elmarad a 2013. augusztus 23-ra tervezett tüntetés, mivel a munkáltatók és a Mozdonyvezetők Szakszervezetét, a Vasutasok Szakszervezetét valamint a VDSZSZ Szolidaritást tömörítő Vasutas Szakszervezetek Szövetsége (VASZ) vezetése augusztus 22-én a délutáni órákban megállapodott az idei béremelés mértékéről és kifizetésének módjáról, valamint arról, hogy 2014. június 30-ig nem kerül sor csoportos létszámleépítésre. 

Eszerint 2013. július elsejéig visszamenőlegesen 2,4%-os alapbéremelésben részesülnek a vasutasok, amit a szeptemberi bérekkel, október 10-ig fizetnek ki részükre az aláíró munkáltatók (MÁV Zrt., MÁV-Start Zrt., MÁV-Trakció Zrt., MÁV-Gépészet Zrt., MÁV Szolgáltató Központ Zrt.).
A MÁV Zrt. ugyanakkor vállalta, hogy a MÁV Vagyonkezelő Zrt., MÁV Ingatlankezelő Kft., MÁV FKG Kft., Záhony-Port Zrt., MÁV KFV Kft., MÁV Kert Kft., MÁV Vasútőr Kft. munkavállalói körében is a MÁV-ossal megegyező elvek alapján – és mértékben hajtják végre a bérfejlesztést. 

Ezen felül a nyugdíjpénztári tagsággal rendelkezők számára az alapbér 0,5%-ának megfelelő havi tagdíj-kiegészítést biztosítanak a munkáltatók 2013. október elsejétől. A munkáltatók vállalták, hogy 2014. június 30-ig „a munkavállalók jövedelmi helyzetét hátrányosan befolyásoló intézkedéseket nem hoznak, ide értve különösen azt, hogy csoportos létszámcsökkentést nem hajtanak végre.”

Ismeretes: 2013. július 8-án bruttó 25 ezer forintos egyszeri, Vasutasnapi kifizetésben állapodott meg a MÁV Csoport és a VASZ vezetése, amit a munkáltató július 12-ig át is utalt a munkavállalók számlájára. Ez az összeg az idei bérfejlesztés első negyedéves részletének felelt meg.

– VDSZSZ

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr655481241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása