2013. augusztus 23. 23:00 - -Sárga keramitkocka-

Drágul a vasút Romániában

Szeptembertől drágulnak Romániában a vonatjegyek, az utasoknak egyes szakaszokon akár 10 százalékkal is többet kell fizetniük egy útért. A vonatkozó miniszteri rendeletből kiderül, hogy a megtett távolságoktól, valamint a vonat besorolásától függően 0,9 százalék és 10 százalék közötti jegyár-emelkedésre számíthatnak az utasok. Az árak emelését a román államvasutak személyszállító részlege, a CFR Calatori kérte a kormánytól arra hivatkozva, hogy az elmúlt két évben 8 százalékos volt az infláció.

A román állami vasútvállalat nehéz anyagi helyzetben van, hosszú ideje veszteségesen működik. Alacsony versenyképességének egyik fő oka a leromlott vasúthálózat, ami miatt a személyvonatok átlagsebessége óránként 43 kilométer, a tehervonatoké pedig 21 kilométer.

– MTI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr775481260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása