2013. szeptember 10. 10:00 - -Sárga keramitkocka-

Sokan utaznak biciklivel nagy tavainkhoz

Egyre népszerűbb az utasok körében a MÁV-Start által kínált kerékpárszállítási lehetőség, a Balatonhoz, és a Tisza-tóhoz a 2012-es évhez képest már a nyár közepéig jelentősen emelkedett az eladott kerékpáros túrajegyek száma. A legnépszerűbb úti cél a kerékpáros vasúti utazások tekintetében idén is a Balaton, januártól július végéig több mint tizennyolcezer darab balatoni túrajegyet váltottak az utasok, amely 41%-al több értékesített jegyet jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. A Tisza-tó tekintetében 66%-kal emelkedett az eladott kerékpáros túrajegyek száma, idén júliusig közel ezer darab az eladott mennyiség.

A kerékpáros túrajegyek mellett számos más jegytípust is kínál a MÁV-Start, a kerékpárjegy, a kedvezményes kerékpárjegy, és a kerékpár bérlet eladási adatait összesítve közel kétszázezer értékesített darabszámot könyvelhetett el a vasúttársaság az év első hét hónapjában.

A MÁV-Start Zrt. jelenleg 230 darab kerékpárszállító kocsit üzemeltet a járatain. Az évi 370 ezer kerékpárral közlekedő utast érintő fejlesztések folyamatosak, az idén három nagy- és öt közepes befogadóképességű kerékpárszállító kocsi állt forgalomba. A legnépszerűbb biciklis úti célok a már említett Balaton, a Tisza-tó és a Fertő tó, de sokan utaznak a Dunakanyarhoz is.

– MÁV-Start

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr475533460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása