2013. október 20. 10:00 - -Sárga keramitkocka-

Kölyökkutya a sóderesvagonban

Két hónapos kölyökkutya életét mentették meg a szegedi kocsivizsgálók. A vasutasok az egyik, Kiskunlacházáról érkező szerelvény vizsgálatakor figyeltek fel a halk nyüszögésre. Hamar kiderült, hogy a hang forrását az egyik teherkocsiban kell keresni, ezért egyből intézkedtek, és olyan vágányra állították át a kocsit, amely felett nem volt felsővezeték. Erre a műveletre azért volt szükség, mert a sóderrel rakott kocsi oldalajtajait nem lehetett kinyitni, felsővezeték alatt pedig az áramütés veszélye miatt tilos a kocsira felmászni.

Miután a kocsit biztonságos helyre vitték, az egyik kocsivizsgáló felülről bemászott a kocsiba és meglepve tapasztalta, hogy a panaszos hang forrása egy apró kölyökkutya. A vasutasok azonnal értesítették a Tappancs Állatvédő Alapítványt, akik hamar intézkedtek és biztonságba helyezték az apróságot. A kölyökkutyus a rajzfilmbéli mozdony után a Thomas nevet kapta.

Mivel a kocsi padlója elég magasan van ahhoz, hogy egy két hónapos kölyökkutya ne tudjon felugrani vagy felmászni biztos, hogy Thomas nem a rakodáskor került a kocsiba, oda valaki felülről dobta be. Szerencséjére sóderre esett, a szegediek pedig nem sajnáltak egy kis plusz munkát, hogy megmentsék az életét.

– delmagyar.hu, Mozdonyról blog, fotó: delmagyar.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr775589210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapmancs 2013.10.22. 15:03:33

Az ilyen balfaszokat három évig kőbányában kéne dolgoztatni.
süti beállítások módosítása