2013. december 02. 14:35 - -Sárga keramitkocka-

Szembemenesztés: 300 méter két vonat között

Szembeközlekedett két személyszállító vonat a 70-es, Budapest–Vác–Szob vasútvonalon Vác és Verőce állomások között hétfő reggel, számolt be róla a Mávinform.

Vác állomás átépítése miatt Vác és Verőce állomások között csak az egyik vágány járható, ezen váltakozó menetirányban közlekednek a szerelvények. Hétfő reggel azonban a térközbiztosító berendezés hibája miatt áttértek az állomástávolságú közlekedésre. A Prágából Belgrádba tartó Avala nemzetközi gyorsvonat egy továbbhaladást tiltó térközjelző előtt megállt, majd nem sokkal később felbukkant a vele szemben, ugyanazon a vágányon közlekedő személyvonat. A mozdonyvezető gyorsfékezéssel megállította a vonatot, így a két szerelvény egymástól 300 méterre állt meg.

A balesetben senki sem sérült meg, de a balesetvizsgálat ideje alatt Vác és Verőce állomások között pótlóbuszok közlekednek. A rendkívüli eseményt a MÁV és a Közlekedésbiztonsági szervezet közösen vizsgálja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr875671429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása