2015. március 18. 22:23 - -Sárga keramitkocka-

AQUIS TicketEZ928 automatákat telepít a MÁV-Start

Pár napja megírtuk, hogy új jegykiadó automaták tűntek fel a Keleti pályaudvaron, melynek kapcsán megkerestük az érintetteket. Sajnos a MÁV sajtóosztálya nem válaszolt megkeresésünkre. Az automatákat gyártó Aquis Kft. azonban sokkal segítőkészebbnek bizonyult. Megkaptuk az új automaták brosúráját, melyből sok technikai paraméter és érdekesség is kiderült.

Vandálbiztos kialakítás

Az automata külső váza és ajtaja 3 mm-es acéllemezből készült, ez a masszív kivitel és a speciális elektromechanikus zárszerkezetek meggátolják az automata feltörését, de belül az értékkazetták egy külön biztonsági rendszerrel is védve vannak. Az egész automata antigraffiti bevonattal van ellátva, így szinte teljesen rongálásálló, az érmebedobó nyílás ajtaja elektronikusan vezérelt, eltömítés ellen védett kialakítású.

Az automaták szünetmentes tápegységgel vannak felszerelve, így egy esetleges hálózatkimaradás esetén sem „nyeli el a pénzt”, tíz perc rendelkezésre áll a tranzakció befejezéséhez, a távfelügyeleti rendszer pedig további 72 órán át tud a belső erőforrásról üzemelni.

jam1.jpg

Professzionális elektronika

Az automatákat egy mozgó alkatrészek nélküli ipari számítógép vezérli, az egész rendszer villámvédelemmel, túláram- és túlfeszültségvédelemmel van ellátva. Két redundáns rendszerben működő nyomtatója a sima papíron kívül hőpapírt és okospapírt is tud kezelni. Az egyszerre akár hat különböző méretű papírt is kezelni képes nyomtatók jó minőségben nyomtatnak 1D és 2D vonalkódokat valamint QR kódot is. Az automatát előkészítették plasztikkártya, RFID azonosítós, mágnescsíkos vagy chipes kártya kiadására, utazási kártya feltöltésére is. 

Az automaták egy 17"-os, 1280x1024 px felbontású TFT kapacitív érintőképernyőt kaptak, minimum 1000cd/m² automatikusan változó fényerővel, melyet fényérzékelő szabályoz. A 70 és 120 cm-es magasság közé helyezett kezelőfelület a fiatalok és a kerekesszékes vásárlók számára is könnyedén kezelhető.

jam2.jpg

A beépített porszűrő továbbá hűtő-fűtő rendszernek köszönhetően poros környezetben, -25 és +50°C környezeti hőmérsékleti tartományban megbízhatóan üzemel.

Paypass, mobilfizetés

Az automata az érméken kívül az összes forgalomban lévő forint és euró bankjegyet is elfogadja, de lehetőség van hagyományos és PayPass rendszerű bankkártyás fizetésre is. Ezen felül a viteldíj mobiltelefonnal vagy utazási kártyával is kifizethető.

jam3.jpg

Távfelügyelet, kommunikáció

Az automaták központi távfelügyeleti rendszerbe vannak kötve, érzékelőik zárfeltörési kísérlet, döntés, fúrás esetén azonnal jeleznek, és a beállításoktól függően a helyszínen is néma vagy hangos riasztást adnak. Az automaták vezetékes LAN hálózaton és vezeték nélküli 3G, UMTS, EDGE, GPRS hálózatokon is képesek kommunikálni.

– Mozdonyról blog, Aquis, fotók: Aquis

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr977282263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása