2015. március 24. 20:38 - -Sárga keramitkocka-

Feladja a konkurenciaharcot a szlovák államvasút

A szlovák állami vasúttársaság, a ŽSSK bejelentette: Április közepétől tizenhat intercity járatot megszüntetnek. Az ok: a vonatok egyre nagyobb veszteséget termelnek, az utasok ugyanis a konkurens RegioJet járataival utaznak.

rjvectron.jpg

Tavaly év végén még úgy tűnt, hogy a magán vasúttársaságok színre lépése ellenére a ŽSSK is megerősítheti pozícióját. Ahol más szolgáltató (például a RegioJet) is elindította vonatait, a konkurenciaharc jelentős árleszállítást és a színvonal emelkedését is eredményezte. Pavol Gábor, a ŽSSK vezérigazgatója azt mondta, hogy a járatok megszüntetése a RegioJettel folytatott konkurenciaharc egyenes következménye, ugyanis nem tudnak olyanokkal versenyezni, aki féláron adja a jegyeket. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy ráadásul ezért a pénzért sokkal jobb, magasabb színvonalú kiszolgálást kap az utas.

regiojet_1.jpg

Április 15-étől a ŽSSK munkanapokon a főváros és a keleti régiók között a megszokott három helyett csak két vonatpárt közlekedtet, törlik a Pozsonyból 13.37-kor és a Kassáról 5.24-kor induló vonatokat. Szombaton és vasárnap pedig minden vonatot IC vonatot törölnek az érintett vonalakon, a Pozsonyt és Homonnát összekötő IC Šarišan kivételével.

– Mozdonyról blog, aktuality.sk, fotók: RegioJet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr387301581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása