2015. április 10. 20:28 - -Sárga keramitkocka-

Épül a hiányzó kapocs Márianosztra és Nagyirtás között

A Börzsönyt egykoron szerteágazó kisvasúti hálózat szőtte át. Ebből mára csak kevés maradt meg, az egyes, szétszabdalt vonalrészek egymástól függetlenül, önálló vasútüzemekként működnek.

Most azonban megépül egy hiányzó szakasz Márianosztra és Nagyirtás között. A hiányzó 6,9 km hosszú pálya megépítésével a Szobtól Márianosztráig közlekedő Börzsöny kisvasút és Nagyirtástól Nagybörzsönyig közlekedő Nagybörzsönyi Erdei Vasút között létesül majd összeköttetés a Bezina-patak völgyében.

borzs.jpg

A munkaterületet az Ipoly Erdő Zrt. már át is adta a kivitelezőknek, az Ipoly Völgye Kisvasút Konzorciumnak. A munkálatok ideje alatt a menetrend szerinti közlekedés nem áll le egyik kisvasúton sem, a turisták továbbra is használhatják a még különálló két kisvasutat.

A pályaépítési munkálatokat az Európai Unió támogatja, de a járművek és a kapcsolódó kiszolgáló létesítmények, üzemi és utasforgalmi épületek, valamint járművek beszerzése az Ipoly Erdő Zrt. saját beruházása keretében valósul meg.

– Mozdonyról blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr717356986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása