2013. április 25. 17:30 - -Sárga keramitkocka-

Iparos Bobó

kofem-b_1366731047.jpg_928x635

Az iparvasutak mindig is egy zárt világot jelentettek, oda bejutni, vagy az állomásokra nagy ritkán kijáró gépeiket megörökíteni sosem volt, és ma sem könnyű feladat. A székesfehérvári Alcoa-Köfém iparos Bobójáról a napokban készült kép a ritkaságok közt is ritkaságszámba megy, hiszen a mozdonyról az interneten is csak alapos keresés után lehet fellelni két-három régi, rossz minőségű képet.

A Ganz-MÁVAG DVM2-43 jellegű gép 1968. január 10-én állt szolgálatba a székesfehérvári Könnyűfémmű hálózatán. A mozdony feladata a kocsik mozgatása az üzemen belül, de a régi időkben az is előfordult, hogy a székesfehérvári állomásig is közlekedett. Ma már az üzem kiszolgálását a Floyd magán-vasúttársaság végzi, így tartva fenn minimális vonatforgalmat a néhai lovasberényi vasútvonal megmaradt szakaszán, az állomás és az üzem között.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr35243362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása