2014. november 12. 10:20 - Űrszelvénybe nyúló nyíl

Bzmot ütközött teherautóval

A mozdonyvezető a kórházban elhunyt

_Friss:_ Sajnos a mozdonyvezető az éjjel a kórházban életét vesztette.

– A Mozdonyról blog csapata ez úton is részvétét fejezi ki a gyászoló család, barátok, kollégák felé.

Korábban írtuk:

A fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre egy kukoricát szállító pótkocsis tehervonat Mórágy és Bátaapáti között. A Bajáról Máza-Szászvárra tartó személyvonatot a Bzmot 253-as motorkocsi továbbította, mely az ütközés következtében egy tengellyel siklott. A motorkocsi a teherautó pótkocsijával ütközött. A vonaton öten utaztak, közülük senki sem sérült meg, de a mozdonyvezetőt a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk az összeroncsolódott vezetőfülkéből. A mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Az ütközés egy jól belátható szakaszon történt, a baleset okait a rendőrség vizsgálja. Az biztos, hogy a fénysorompó jól működött, a vonat pedig az engedélyezett sebességgel közlekedett.

Képek a balesetről a teol.hu-n, ide kattintva láthatóak.

Szerkesztői megjegyzés: Igaz, ezúttal egyértelműen harmadik fél, a teherautó sofőrje okozta a balesetet, de akkor is tény, hogy négy egymást követő héten négy siklásos baleset történt a magyar hálózaton. Ebből kétszer személyvonat volt érintett.

– Mozdonyról blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr726890073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása