2013. február 28. 17:38 - -Sárga keramitkocka-

Zöldike Királyréten

A bennfentesek már egy ideje tudják, hogy a házi építésű Tóbi motorkocsi után újabb nagy dobásra készülnek Királyréten. Az erdei vasút munkatársai azonban egyelőre csak annyit árultak el, hogy az új jármű teljesen zöld lesz, azaz száz százalékban napenergiával fog üzemelni.

A jármű műszaki adatai egyelőre nem ismertek, a hivatalos bemutatójára várhatóan tavasszal a kisvasúti napon kerül majd sor. Első ránézésre feltűnik, hogy a járműnek nincsenek oldalfalai, de még csak semmiféle lánc sem, ez pedig előre vetíti, hogy a járművel még lesz munka, mivel ebben a formájában szinte biztosan nem kap majd hatósági engedélyt.

A fejlesztés ezzel együtt üdvözlendő, reméljük, a KEV háza táján hamarosan újabb örömteli fejlesztésekről adhatunk majd hírt.

sargakeramit: kismarosxpres

(fotó: Alejandro Gesztődy - facebook) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr675110374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása