2013. március 11. 20:22 - -Sárga keramitkocka-

Nyugodj békében!

Ez nem egy vasutas bejegyzés, ez most búcsú. Elhunyt Bódi László Cipő, a Republic együttes frontembere, dalszerző, énekes.

Cipő életrajzát nem szeretném kimásolni, az elolvasható a Wikipedián. Talán csak annyit, hogy első, gimnáziumban alapított együttese volt a Cipőfűző, innen ered beceneve is. És még, hogy mégis van kapcsolódási pont: Cipő egy ideig a vasútnál is dolgozott, a Keleti pályaudvar postázójában, a „Bagolyvárban”.

Cipőre egy Republic dallal emlékezünk.

Sokszor, rengetegszer szóltak Cipő szerzeményei a mozdonyokon, fűtőházakban, műhelyekben is. A Republic számai mindig meg tudták adni a hangulatot, a lendületet a munkához, lelket öntöttek az emberbe ha kellett, de sírni is segítettek ha épp arra volt szükség.

Cipő már az égi színpadokon zenél, de művei megmaradnak nekünk és mindig is szólni fognak mindenhol, ahol eddig is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr965128504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása