2013. március 27. 09:00 - -Sárga keramitkocka-

Menetrendváltozás április 7-től

Jövő hét vasárnapján életbe lép a vasúton az 1. számú menetrendi módosítás. Összeszedtük a változásokat, de a vasúttársaság honlapján elérhető maga a módosítás és a módosított menetrendkönyv is, pdf formátumban.

Feltételes megállók

Ahogyan azt tegnap is megírtuk, a 16-os Hegyeshalom–Szombathely és a 16-os Szombathely–Kőszeg vonalak mellett a 23-as számú Rédics–Zalaegerszeg vonalon is életbe lép a feltételes megállás rendszere.

sargakeramit: 0008 Utazás

Ha nincs le- vagy felszálló utas, akkor nem áll meg a vonat

Új Budapest–Győr expressz

Az 1-es vonalon új vonatpár áll forgalomba, az expresszvonat Budapestről 20.10-kor, Győrből 16.46-kor indul, és csak vasárnaponként közlekedik. A vonat kerékpárszállító kocsit és csak másodosztályú kocsikat továbbít, de a helybiztosítás – így a pótjegy megváltása is – kötelező lesz.

Kerékpárszállítás, korlátozásokkal

Budapest és Celldömölk között egy személyvonat-páron lesz lehetséges a kerékpárszállítás, míg a Budapestről Szlovákiába illetve Csehországba tartó egyik EuroCity vonatpáron lesz lehetőség kerékpárszállításra. Belföldi forgalomban csak május elsejéig, utána csak nemzetközi forgalomban.

sargakeramit: bicaj1

Nem sokkal ugyan, de bővül a kerékpárszállítás lehetősége

Egri IC helyett sebesvonat

A hajnali első, Budapestről 5.00-kor induló Szépasszonyvölgy InterCity megszűnik, helyébe egy sebesvonat lép.

Gyorsvonati pótjegy

Nem tudni, hogy a MÁV-Start lobbija vezetett-e eredményre, esetleg a minisztériumban tértek észhez a döntéshozók, de a gyorsvonati pótjegye egyelőre csak két vonatpáron vezetik be, ezek a Corona és a Tisza nemzetközi gyorsvonatok. Előbbi 16.40-kor, utóbbi 18.40-kor indul a Keletiből. Természetesen a vonatok visszafelé közlekedő párjai is felárasak lesznek. Ezek a vonatok a megszokott gyorsvonati minőségnél jobb kocsikból állnak, és menetidejük is inkább az InterCity vonatokhoz áll közelebb.

(fotók: Mozdonyól blog)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr265171526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása