2013. március 30. 06:00 - -Sárga keramitkocka-

Jövő héttől Esztergomba csak busz jár

Újabb szakaszához érkezett a Budapestet Esztergommal összekötő, kettes számú vasútvonal felújítása. Április 2-án életbe lép az új vágányzári menetrend, és a teljes vonalon megszűnik a vonatközlekedés, csak buszokkal lehet majd utazni.

Vasútmúzeum, Angyalföld, Újpest és Aqunicum felső állomásokat és megállóhelyeket a vonatpótló autóbuszok nem érintik, ezeket BKV járatokkal lehet elérni. Vasútmúzeumhoz a 120-as busz, Angyalföldre a 14-es villamos, Újpestre a 3-as metró, Aquincum felsőhöz a H5-ös HÉV biztosít kapcsolatot. Ezeken a járatokon se a vasúti jegyek se a bérletek nem érvényesek.

Az Árpád hídtól (Nyugati pályaudvarról a 3-as metróval lehet elérni) induló vonatpótló buszok közül az E jelzésű Esztergomig közlekedik, de nem érinti Solymárt, Szabadságligetet és Klotildligetet. A Z jelzésű buszok ugyancsak kihagyják ezeket a megállókat, Piliscsabán viszont betérnek a vasútállomásra, amely a végállomásuk is. Az S jelzésű járatok Solymár vasútállomás és Solymár temető megállókat érintve ugyancsak a piliscsabai vasútállomásig közlekednek, ám nem térnek be Pilisvörösvárra. A K jelű mikrobusz-járat Pilisvörösvár, orvosi rendelőtől indulva Szabadságligetre és Klotildligetre közlekedik. Ezeken a járatokon a vasúti menetjegyek és bérletek érvényesek. A Volánbusz 830-as járatai az S jelű busszal azonos nyomvonalon közlekedve érintik a solymári megállókat, de csak Pilisvörösvár, Nyár utcáig közlekednek. Ezen a járaton a vasúti bérleteket elfogadják, de a menetjegyeket nem!

sargakeramit: 2 busz

Az utasok tehát 2013. nyaráig elveszítik a Desiro motorvonatokat, melyek addig a 142-es vonalon, Lajosmizse felé fognak közlekedni. A „lajosi oldalban” viszont nem lesznek biztonságban a vonatok, errefelé ugyanis rendszeresek a rongálások, legyen az az ablakok karcolása, firkálás vagy éppen az üléshuzatok felhasogatása.

(térkép: MÁV-Start)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr735180951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása