2013. április 20. 15:30 - -Sárga keramitkocka-

Nincs többé sárga csík

A MÁV-Start bemutatta a felújított távolsági személykocsijainak első két példányát. A bemutatón a vállalat vezérigazgatója, Ungvári Csaba elmondta: idei éves tervükben közel egymilliárd forintot különítettek el háromszáz személykocsi idei és 2014-es felújítására. Ezek a járművek kívül-belül megújulnak majd: az első és a másodosztályú kocsik is új üléshuzatokat kapnak és a belső színvilág is megújul. Az utasok komfortját szolgálják emellett az ablakokon a hővédő fóliák is, az új kialakítású kis asztalok az ülések között és a fülkés kocsikban a hosszú tükrök is.

sargakeramit: gyorsv1

A figyelmes szemlélőnek feltűnhet, hogy az első osztályú kocsi ablaksora felett már nem sárga, hanem „közönséges” fehér csík húzódik. A nemzetközi vasútegylet, az UIC már nem írja elő ezt a jelölést, így a vasúttársaság nem is alkalmazza. Ezen kívül azt is észre veheti az utas, hogy az első- és másodosztályú utasterek színvilága is megegyező. Lehetséges, hogy valóban eltűnnek majd az első osztályú kocsik a távolsági személyvonatokból, és csak a feláras vonatokban maradnak meg?

sargakeramit: gyorsv2

(fotók: MÁV-Start)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr955243146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása