2013. május 15. 15:00 - -Sárga keramitkocka-

90-60-90

Bemutatta a MÁV-Gépészet Zrt. a szolnoki vasútijármű-gyártás első két IC+ kocsiját, az egyiket 90 százalékos, a másikat 60 százalékos készültségi állapotában.

A készre szerelés után az üzembe helyezés és a típusvizsgálatok következnek, így várhatóan az idei év végén találkozhatnak először az utasok a korszerű járművekkel. Az IC+ kocsik nemcsak a komfortos utazást szolgálják, hanem a hazai gyártásnak köszönhetően új munkahelyeket is teremtett a cég, amelyeknek a száma tovább nőhet, ha elindulhat a járművek sorozatgyártása.

sargakeramit: icbelso

Az eseményt Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára nyitotta meg, aki beszédében kiemelte: „A mai nap kitűnő példája annak, hogy egy egyébként tradicionális magyar vállalat, mint a 170 éves magyar vasút olyan telephelyen, amely már több mint 100 éve működik, tud újat nyújtani, tud újat mutatni, és megtalálja azokat a lehetőségeket, amivel a XXI. századnak megfelelő igényeket is ki tudja elégíteni.”

Ungvári Csaba, a vasúttársaság vezérigazgatója elmondta: „Az új kocsik légkondicionáltak; a hordozható számítógépek, mobil eszközök energiáját biztosító elektromos csatlakozókkal ellátottak; GPS-vezérelt, fedélzeti és audiovizuális utastájékoztató-rendszerrel rendelkeznek; wifi biztosítja az ingyenes internetezés lehetőségét; belső videó-felügyeleti rendszer működik rajta. A kocsik 200 km/h-s legnagyobb megengedett sebességét a Németországba közlekedő vonatokban lehet majd kihasználni. A sorozatgyártás megvalósulása esetén a MÁV-Gépészetnél (vagy a MÁV-csoportnál) lehetőség nyílhat közel kétszáz új munkahely megteremtésére, ami a fogyatékossággal élők részére is elérhető. Ezen felül a hazai járműipari beszállítóknál további 200-250 fős munkahelybővítéssel is számolhatunk.”

sargakeramit: ickulso

– MÁV Zrt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr725296653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása