2013. május 16. 15:00 - -Sárga keramitkocka-

Lengyel engedélyt szerzett az AWT

A cseh székhelyű magán-vasúttársaság megszerezte a lengyelországi közlekedéshez szükséges engedélyeket. Az első, teljesen saját közlekedtetésű vonataik várhatóan a héten indulnak el, ezek a hazánkon keresztül közlekedő, Krakkóba és Dąbrowa Górniczára tartó vasércvonatok lesznek.

Az AWT a sziléziai iparvidékre tartó vonatain kívül a térség több fuvarjára is pályázik, itt nagy nevekkel, a PKP Cargóval, a DB Schenkerrel és az RCA-val kell versenyre kelnie.

Az AWT egyelőre lengyel társaságoktól bérli majd a személyzetet, de már folyamatban van saját mozdonyvezetőinek kiképzése is, így hamarosan százszázalékosan önerőből bonyolíthatja majd lengyelországi fuvarjait a vasúttársaság. A cseh székhelyű AWT a magyar és szlovákiai leányvállalata mellett harmadikként hozta létre a lengyel társaságot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr935298965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása