2013. május 27. 08:00 - -Sárga keramitkocka-

Fürdős, Púpossal

A nyári menetrendben ismét fürdősvonat fog közlekedni Győrből Székesfehérváron át a déli Balaton partjára, Siófokra. Az 1987-1988 számban közlekedő vonatpár azért különösen izgalmas mert az ötös vonalon, Győr és Székesfehérvár között hagyományos M40-esekkel tervezik a vonattovábbítást. A fennmaradó szakaszon minden bizonnyal V43-asok állnak majd a vonat élére.

A terv minden bizonnyal valóság lesz, a győri és komáromi mozdonyvezetők közül összeírták az M40-es sorozatra típusismerettel, és az ötös vonalra vonalismerettel rendelkezőket, míg a hatvani fűtőház több, korábban letétbe helyezett mozdony újbóli szolgálatba állítását is megkezdte.

sargakeramit: 0042 pupos

Vajon csíkos, vagy hagyományos Bhv-k kerülnek a classic Púposok mögé?

A vonatok a tervek szerint hétköznapokon két Bhv kocsiból lesznek kiállítva, hétvégén plusz egy Bo kocsi erősítéssel. Első hallásra ez kevésnek tűnhet, de egyelőre ez csak terv, ráadásul ha szükséges, további kocsikat is be lehet sorozni a szerelvénybe.

A vonat Győrből reggel 6.58-kor, Siófokról 7.29-kor indul majd. A vonat az ötös vonalon csak Mohát és Moha-rakodót hagyja ki, Székesfehérvártól viszont Balatonaligáig sehol sem áll meg. Az első fürdős június 15-én, az utolsó pedig várhatóan augusztus 25-én közlekedik majd.

– Mozdonyról blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr255330276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása