2013. június 18. 10:00 - -Sárga keramitkocka-

Kirúgással fenyegetik a szoknyás kalauzokat

A hónap elején szoknyában ment dolgozni néhány svéd mozdonyvezető és kalauz az egyik, Stockholmtól északra fekvő vasútvonalon. A Roslagsbanan-vonalon dolgozó férfiak így tiltakoztak a vállalat szigorú öltözködési szabályai ellen, amely megtiltja számukra a rövidnadrág viselését. Viszont ha a hölgyek dolgozhatnak szoknyában, akkor ők is – gondolták a furcsa akció résztvevői.

Ők semmilyen szankcióra sem számíthatnak az akciójuk miatt, ugyanis a cég szóvivője azt mondta: bár a vállalat arra törekszik, hogy a vonatok személyzete szépen és illően nézzen ki, azt nem tilthatják meg, hogy a férfiak a nők számára tervezett formaruhát viseljék ha akarnak, mert az diszkrimináció volna. A szóvivő egyúttal azt is mondta lehetséges, hogy a vállalat a jövőben változtat az előírásain.

Várhatóan nem ússzák meg azonban ilyen könnyen tettüket az akciót utánzó magyar kalauzok. A három férfi a Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezete kezdeményezésére szoknyában ment dolgozni a Keleti pályaudvarra. Az ok ugyanaz: a MÁV-Start jegyvizsgálói sem viselhetnek rövidnadrágot munka közben (de a hölgyeknek engedélyezett a szoknya) noha a mozdonyvezetők részére ezt már évekkel korábban engedélyezte az őket foglalkoztató MÁV-Trakció.

A blog vasutas forrásból úgy értesült, hogy Ungvári Csaba vezérigazgató véleménye szerint a szoknyás kalauzok nemcsak, hogy megsértették a cég öltözködési szabályait és Etikai Kódexét, de akciójukkal csorbították a vasút jó hírnevét is, ezért lehetséges, hogy elbocsájtják őket.

Az egyfelől tény, hogy nyáron, a klíma nélküli szerelvényeken elviselhetetlen a sötétkék, műszálas hosszú nadrág. Ugyanakkor az is tény, hogy a kalauz a vasútvállalatot képviseli az utasok felé, így elvárható, hogy elegánsan nézzen ki – ebbe pedig nem fér bele sem a rövidnadrág, sem pedig a szőrös vádli. (De a formaruha részét képező Startos póló sem...)

Ha elvárjuk a jegyvizsgálótól, hogy elegánsan menjen dolgozni, akkor először is biztosítani kell számára a feltételeket. Az ing, nyakkendő, hosszú szárú nadrág együttese megfelelő lehet, azonban ehhez megfelelő anyagot is kell választani, hiszen a műszálas viselet nyáron tényleg kibírhatatlan.

A rövidnadrág azonban nem a legjobb megoldás már csak munkavédelmi szempontból sem, ez azonban egy külön cikket is megérne.

77 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr375363472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV reszelő 2013.06.18. 11:50:05

Az a gyanúm, hogy a MÁV menedzsmentje 23 év alatt többet ártott a vasút hírnevének, mint 46589346759834756983476 szoknyás kalauz 8945379438576439867954867 évezred alatt tud.

Kulmar 2013.06.18. 12:12:40

Sirassuk együtt a vasút hírnevét!

ubu1 2013.06.18. 12:14:59

Messzemenően támogatom a kalauzok akcióját és remélem, hogy a külföldi példának megfelelően itt is megvédi őket a diszkrimináció tilalma (vagy a munkaügyi bíróság). Azért normális ember látja, hogy egy ilyen akciónak a figyelemfelkeltés a célja, nem pedig a vasút amúgy sem jó hírnevének tovább rontása. Sőt, ez szerintem a dolog vicces volta miatt inkább javít rajta.

Ezzel együtt viszont én is a normális öltözködés híve vagyok. Eszembe nem jut rövid nadrágban, pólóban, nem zárt cipőben menni az ügyfelekhez még akkor sem, ha nincs előírva. A rövid ujjú ing a maximum, ami lazaságot megengedek magamnak, de nyakkendő akkor is van. Persze ennek az igényességnek belülről kell jönnie; ha szabály kell rá, az már régen rossz...

Az viszont igenis elvárható a MÁV-tól, hogy biztosítson megfelelően fűtött/hűtött kocsikat, ahol az előírt formaruhát (meg úgy általában az utazást) télen-nyáron el lehet viselni.

Addig is, amíg ez megoldódik, én maradok a jó kis légkondicionált céges autómnál...

Becks84 2013.06.18. 12:31:02

Szerintem meg érdemes lenne példát "visegrádi barátainkról".. lásd: cseh és szlovák vasutak. Beírod google-be (képek menübe) hogy Vlakusky és ízléses szoknyás egyenruhákat is lehet alkalmazni... A MÁV hírneve meg nem emiatt csorbul szerintem..

tiborc2008 2013.06.18. 12:37:57

Bakker, Szittyaország nem Skandináviában van, hanem a Balkánon, így aztán jól meg is fogják szívni.

tiborc2008 2013.06.18. 12:40:12

máv hírneve ilyen ungvári-féle síkhülye barmoktól csorbul.

András Ocsenás 2013.06.18. 12:41:48

Érdeklődnék miért kell az Eger,Budapest Keleti pályaudvar közt végig megvenni a gyorsvonati pótjegyet az IC-nek csúfolt elővárosi vonatra,mikor az Eger és Hatvan között minden állomáson és megállóhelyen megáll.Mivel jelzett szakaszon kimondottan csak személyvonatként közlekedik.Miért kérnek olyan szolgáltatásért díjat amit nem teljesítenek.Kis hazánkban márt mindent lehet?Megmerik ezt csinálni a nyugati vasúttársaságok?Köszönöm a válaszokat.

jog-ász 2013.06.18. 12:45:31

akkor mondja meg nekem most valaki hogy melyik méltatlanabb akár a máv hirnevéhez, akár a dolgozók normális emberi létét tekintve: halálra izzadt fejü, átizzadt nadrágu és ingű hótbüdös dolgozó, vagy egy szőrös vádli..ez utóbbi meg jókedvre is derítheti az embert..pl egy egyenes szabású térd alatti halásznadrág mondjuk lenszövetből mér nem jó?
persze ha kigyurt testú, szőrtelenített macsók lennének a kalauzok mindenki követelné a boxert, nem?mert hogy a hölgyeknél lehet térdig érő szoknya, teljesen mindegy milyen a hölgy kora külseje, lábának szőrössége.

G_B_ 2013.06.18. 12:46:15

De tényleg... Az rontja a hírnevet és ütközik az etikai kódexbe, hogy férfiak szoknyát vesznek fel?

Skócia, nagy szarban vagy most.

lyken 2013.06.18. 12:52:40

"Ungvári Csaba vezérigazgató véleménye szerint a szoknyás kalauzok nemcsak, hogy megsértették a cég öltözködési szabályait és Etikai Kódexét, de akciójukkal csorbították a vasút jó hírnevét is, ezért lehetséges, hogy elbocsájtják őket."

Dejó. Akkor a héten kirugják a teljes vasútigazgatóságot? Meg előszedik az elmúlt 15-20 év összes vasúti vezetőjét? Klasz lesz, hozm a popcornt...

Major Malfunction · http://weyland-yutani.org 2013.06.18. 12:58:10

Ez egy baromság. Kapásból lehetne mondani jópár országot, ahol a rendőri, katonai vagy tengerészeti nyári uniformis része a rövidnadrág, és senkinek nem sír a szája, hogy a shortos tiszthelyettesek rontják a Royal Navy imázsát.
www.navy.mil.nz/nr/rdonlyres/08552b86-c174-4cae-8d6e-ba058ec8b210/0/4w.jpg

Másrészt ha kallerként már szoknyát kéne húznom vén fasz létemre :) akkor stílusosan tenném:
visitdecaturga.files.wordpress.com/2011/08/kilt1.jpg?w=640
:)))

Harmadrészt a légkondicionált irodából inkább kussolnék, és gyorsan elgondolkodnék, hogy mi jobb a képnek: rövidnadrágos kaller vagy az atomóra pontosságú, patikatisztaságú vonat?

2013.06.18. 13:08:38

A mávnak régóta nincs megbecsültsége és hírneve, inkább csak hírhedtsége. Egy korrupt, velejéig romlott, belülről rothadó, veszteséges szarkupac.

Igenis JOGUK lenne akár rövidnadrágban járni, mert hőségriadó alatt belekényszeríteni őket egy sötét, meleg formaruhába, még foglalkozás keretében elkövetett súlyos veszélyeztetés is lehet, ha az egészségügyi szempontokat nézzük.

Reszelő Aladár 2013.06.18. 13:18:12

Lehet, hogy pár döntéshozónak az utcán kellene megtapasztalni, hogy nyáron meleg van odakinn. Ez nem imázs, hanem időjárás kérdése. Hiába elegáns a bunda, nyáron az sem kell.

SZ. J. Imant · http://szjimant.blog.com 2013.06.18. 13:18:34

Felsővezetőket egy napra bezárni egy Budapest-Békéscsaba személyvonatra teljes egyenruhában!

A MÁVnak már régen nincs hírneve... Pozitív legalábbis semmiképpen. Aki teheti és megengedheti, kerüli a MÁVot. Inkább stoppolok egy román kamiont, mint egy személyvonat...

Adani 2013.06.18. 13:22:29

A vasút hírnevén már úgysincs mit rontani, rontják azt eleget a klíma és lehúzható ablak nélküli IC kocsik (vasárnap délután Csanád IC pl. amivel jöttem Bp-re), a folyton késő vonatok, a Keleti pályaudvar kinézete (mint egy lepratelep kb. és ez az ország vasúti kapuja, egy mit sem sejtő külföldi utas leszáll és nem tudja ,hogy ez most város vagy egy nagy WC csésze).

Mi kivetnivaló lenne kallereknél a rövidnadrágban? Semmi az égvilágon. Légkondis irodából, ahol akár még külön falikút is van (de ásványvízzel teli hűtő biztos), könnyű osztani az észt, hogy ki lehet bírni műszálas ruhában is az 50 fokos melegben, Ungvári Csaba üljön már fel 8 órában egy Bzmot motorkocsira kánikulában, ahol nemhogy klíma még nyitható ablak se sok van, aztán majd meglátjuk változik-e véleménye.

waterphone 2013.06.18. 13:25:16

Ungvári Csaba vezérigazgató szégyellje magát, hogy rontja a MÁV amúgy is romos hírnevét. Vége a szocializmusnak amikor ilyen szintű dolgokban is agyatlanul/erővel oldották meg a helyzetet. Vagy újra tetszenek építeni?

waterphone 2013.06.18. 13:28:28

Még egy dolog: Az átlag utazó jót nevet egy ilyen akción, és végre valami pozitív kép is kapcsolódik a fejében a Mávval kapcsolatban. Ezt egy ügyes/okos vezető inkább kihasználta volna és mosolyogva nyilatkozna arról, hogy természetesen felülvizsgálják az elavult dress code-ot.

Cckr 2013.06.18. 13:30:24

Szerintem ez az ungvári kezdje magával a kirugást!

roby5 · http://indafoto.hu/sleeper3 2013.06.18. 13:50:42

Ausztraliaban, rendor, postas,vasutas, banki dolgozo...mindegyiknel resze az egynruhanak az (egyen)rovidnadrag is. Eloszor kicsit fura volt latni de egy ido utan mar teljesen normalis es hetkoznapi latvany. Manapsag mar Magyarorszagon is vannak nyaron tropusi homersegletek, kicsit logikusabban es rugalmasabban kellene gondolkodni. Az ilyen tekintely elvu vezerigazgatok inkabb torodnenek azzal, hogy a felujitasokra szant, adott penzek ne a sajat zsebukben landoljanak hanem ott ahova azokat eredetileg is szantak...Na ettol javulna a MAV -altala emlitett de nem letezo- jo hirneve.

baliquez 2013.06.18. 13:54:18

Dress-code elvárása majd akkor legyen ha a viseléséhez szükséges feltételek teljesülnek (légkondi). Ha a feltétel nem tud teljesülni, akkor a dress-code változik. Pont. Aki képtelen egy ilyen egyszerű vagy-vagy alapú döntést meghozni, az egyértelműen alkalmatlan bármilyen vezetői pozícióra.

5perc 2013.06.18. 14:34:53

A szőrös vádli tényleg durva, de ha borotválnák a lábukat?
És a szőrös lábú nőket kirúgják?

kewcheg 2013.06.18. 14:49:18

Ha a Brit Birodalom jóhírnevét nem sértette, hogy tisztviselői Kenyától Új -Zélandig rövidnadrágot viselhettek,akkor nem hal bele a több sebből vérző máv se.Tudomásul kell venni,hogy a praktikum azt kívánja, hogy a nedves kontinentális éghajlati öv déli peremén elhelyezkedő hazánkban -ahol néha már-már sivatagi (és nem is mediterrán,mert az faszányos lenne,de nincs tenger ügye)éghajlat van nyáron néhány hétig - a "dress code" nem követheti a porosz-osztrák-magyar azaz száz évvel ezelőtti előírásokat.(és ne feledjük, hogy száz éve a tisztviselők méteres falú kőházakban tartózkodtak,és majdnem mindenhol dél és délután kettő-három között szieszta volt...

calibra91 2013.06.18. 14:53:03

Én is szeretnék rövidnadrágba és papucsba jönni dolgozni, de van egy szint ami fölött nem illik!!!
Pedig Ba...tt melegem van!

De szoknyát akkor sem vennék fel, még brahiból sem. Férfi vagyok, nem nő. A feleségem szokott szoknyát felvenni!
Ennyi

kewcheg 2013.06.18. 15:01:03

@calibra91: szoknyát én se,de amit a skótok hordanak az nem szoknya.Na azt szívesen hordanám....

Laciii 2013.06.18. 15:02:28

@calibra91:
A férfi szoknyában is férfi, ha a ruhán múlik a beazonosítás az gáz :)

kewcheg 2013.06.18. 15:05:47

És mi a baj egy jószabású, kellemes anyagú,nem feltűnő színű és fazonú rövidnagrággal,ami mondjuk térd fölött ér vagy kétujjnyival? Mi miatt kell eldugni egy férfinak a lábát egy csőbe,holott a karja szabadon lehet? Miért nemkívánatos a szőrös vádli,míg a női bajusz,a fülből kinövő szőr vagy a hónalj alatti folt a textilen az meg még belefér?

Flúgatlan 2013.06.18. 15:47:39

"akciójukkal csorbították a vasút jó hírnevét is"

A mondat értelmetlen. Az üres halmazon nincs mit csökkenteni.

phaszfej 2013.06.18. 15:49:38

Nem az a lényeg, hogy szoknya vagy nadrág, hanem az, hogy takarjon. Kultúrember nem mutatkozik utcán fedetlen végtagokkal, kalap nélkül, csak a gyerekek.

pástétom 2013.06.18. 15:49:42

"Hagyjuk a szexualitást a rothadó Nyugat ópiumának."

qwertzu 2013.06.18. 15:56:40

"de akciójukkal csorbították a vasút jó hírnevét is, ezért lehetséges, hogy elbocsájtják őket."

Ezt tényleg képes volt röhögés nélkül kimondani?

katka85 2013.06.18. 16:02:14

Hordjanak ám rövidnadrágot, de akkor epilláljanak is

Sztavrosz_ (törölt) 2013.06.18. 16:02:15

Csak álszent világunkban lehet öltözködéssel kivívni a tiszteletet.
Az már rég rossz ha azért tisztelünk bárkit is mert felhúzza a konform pingvinjelmezt.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.18. 16:02:35

Helyes. Nem alkalmas a munkahely sem bohóckodásra, sem buzulásra.

lavór 2013.06.18. 16:07:15

"de akciójukkal csorbították a vasút jó hírnevét is, ezért lehetséges, hogy elbocsájtják őket."

Ajjaj, és a késésekért kit bocsátanak el? Talán a vezérigazgatót?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.18. 16:11:05

Le lehet járatni a vasutat?!?!

Mégis mivel?!

SZDSZPistike 2013.06.18. 16:19:33

Ki lehet rúgni mindet!
Rengeteg munkahely van, ahol csak hosszú nadrágban lehet dolgozni, mégsem reklamálnak, hanem csendben teszik a dolgukat.

De talán majd a Társaság a szabadságjogokért és vagy melegjogi aktivisták megvédik a munkaügyin őket...

labirintus1 2013.06.18. 16:20:51

" rövidnadrág azonban nem a legjobb megoldás már csak munkavédelmi szempontból sem"

Légy szíves áruld már el, hogy miben különbözik "munkavédelmi szempontból" egy hosszúnadrág vagy egy szoknya egy rövidnadrágtól?

A szoknyátviselő nőknek ugyanúgy kilátszik a lábszára, mint a rövidnadrágos férfiaknak.

Egyébként létezik olyan szabály, miszerint a nők kötelesek szörteleníteni a lábukat a MÁV-nál? Mert biztos létezik olyan női dolgozó, akinek fel lehetne hánytorgatni a szőrös vádlit.

Adani 2013.06.18. 16:29:47

@SZDSZPistike:

Igen, topmananagerek pl. nem, sőt még farmerban se nagyon bár már itthon is terjed az amcsiktól átvett Jeans day vagyis egy nap, általában pénteken lehet farmerben jönni dolgozni. De már a nagyon maradi (ilyen szempontból) japánoknál is megengedett ,hogy levegye a melós a zakót és lazítson a nyakkendőn a munkahelyén, mert kiszámolták ,hogy így lehet a légkondival spórolni. De ugye, ahol nem szabad rövidgatyában dolgozni ott meg vannak a feltételek is hozzá alap dolog pl. légkondi. A vasúton ez nincs meg és nem biztosítják, a kalauzi egyenruha meg nem alkalmas ilyen melegben a munkavégzésre. A postásoknak is engedélyezték a rövidgatyát pl. már régóta.

@phaszfej:

Akkor én nem vagyok kulturember, mert bizony civilben (de most pl. melóba is, hiszen nálunk megengedik) bizony rövidgatyába és pólóba járok, sőt szandálba. Inkább vagyok nem kulturember minthogy megsüljek a kánikulában.

metal · http://electric.blog.hu 2013.06.18. 16:30:31

Az fura, hogy senkiben nem merül fel, hogy a kalauzokon kívül az utasoknak is el kell viselniük a hőséget, viszont ők még fizetnek is érte (már amelyik)!

Adani 2013.06.18. 16:31:23

@labirintus1:

Jó kérdés, mert a papucsot még érti az ember, bár a kallereknek úgy tudom nincs előírva acélbetétes cipő, ami ugye védi a lábat ha ráesik valami a vékony szárú nadrág meg kb. semmivel sem ér többet balesetnél vagy bármikor mint a rövid.

siskalaszlo · http://vulgarian.blog.hu 2013.06.18. 16:32:44

ez a legnagyobb probléma a vasúton, igen...

phaszfej 2013.06.18. 16:42:12

@Adani: gyerek vagy, nem ember

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2013.06.18. 16:44:07

Megnézném a vezírigazgató mikor ült utoljára vonaton, valami 60 éves szaros-húgyos vagonban, amikor ilyen fasza meleg van, vagy télen amikor jégvirágos az ablak.

Agyalap 2013.06.18. 16:50:53

@SZDSZPistike: Teljesen igazad van! Ha a büdös felsővezetők kibírják a drága és minőségi nadrágjaikban a légkondicionált irodáikban, a parasztok se sírjanak nájlonban a 40 fokban!
@Adani: Te hovajársz dolgozni? Melóba, rövidgatyába, pólóba vagy szandálba? De akkor már miért nem kánikulába?

Gerilgfx 2013.06.18. 16:52:42

én is szoknyában járnék a helyükben.

Agyalap 2013.06.18. 16:53:16

Egyébként is hogy néznek már ki ezek a rövidgtyás rendőrök például? Meg a biciklijeik? Tessék szépen felöltözni, hosszú nadrágban tekerni, attól lesz jobb a rebdőrségről alkotott kép.

Peppone Botazzi 2013.06.18. 16:53:18

Hajrá kallerek!
Azok vetetik fel veletek a szar műszálas ótvar ruhát a rohasztó hőségben akik a klimatizált irodákban szervezik ki maguknak a milliókat. Ott rohadjanak meg és vigyétek végig.
A vasút úgy szar ahogy van, sokkal többet árt önmagának mint ezer szoknya.

multi84 2013.06.18. 16:58:50

Hát ha ez a szabály ez a szabály. Nekem is munkavédelmi cipőt kell viselnem ami dög nehéz, holott nem a termelésben dolgozok + baseball sapkát kell felvenni a csarnokon belül és ez még csak két hülyeség volt a megannyi hülyeség mellett amit el kell viselnem a munkahelyemen...

jah és csak úgy mellesleg jegyzem meg hogy van a gyáron belül egy szerelő részleg ami a legalulfizetetteb hely ahol kb. 35 fok van ilyenkor és nem hogy rövidnadrágban nem lehetnek de még innivalót sem vihetnek magukkal és csak szünetben ihatnak.

Ez nem jelenti azt hogy nem érzek együtt velük de mindig azt hiszik ezeknél az állami cégeknél dolgozók hogy nekik a legrosszabb pedig ha 1-2 hónapot lehúznának egy gyárban ahol kb. ugyan ennyit keresnének mint most cserébe kb. 5x annyit kéne dolgozniuk az ugyan olyan melegben akkor lehet nem ugrálnának szoknyában.

funfun 2013.06.18. 17:09:12

"csorbították a vasút jó hírnevét" a vasút mijét csorbítják??? Rövid távon is késő vonatok, undorító WC-k, lerobbant állomások zárt WC-kkel, mocskos szerelvények, le nem húzható ablakok, klíma nélküli vonatok. Ez a jó hírnév? Vagy mi?

Laciii 2013.06.18. 17:16:49

@multi84:
"Ez nem jelenti azt hogy nem érzek együtt velük"
De azt jelenti.
Inkább azzal érdemes foglalkozni, hogy hogyan lehet neked jobb, mint hogy másnak hogyan legyen ugyanolyan szar.

funfun 2013.06.18. 17:17:35

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Tegnap is elsőként írtál egy majdnem meztelen férfi képéhez kommentet. Vagyis elsőként ugrottál a fotóra. Ma erről a cikkről a buzulás jut eszedbe. Lám, lám, lám, te kis hamis... Neked mindenről a meleg-téma jut eszedbe? Ejnye-bejnye. Legalább magadnak valld be, a fóbia mögött erős vonzalom áll.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.06.18. 17:28:07

A szabályokat be kell tartani, ezt minden szocccialista magyar tudja!

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.06.18. 17:29:30

Ha van dress-code, azt be kell tartani. Nekem is egy irodában.

flimo13 2013.06.18. 17:37:05

Szerintem meg az vicces, amit a szombathelyi IC-kkel pótlás címszó alatt előadnak. Csak tudjam meg ki találta ki, hogy akkor egyáltalán ne járjanak, Győrtől meg rakjunk be rozzant motorvonatokat plusz egy átszállással, hogy végre név szerint szidhassam a kedves édesanyját!

2013.06.18. 17:42:16

Vasút meg a hírnév... :D

Pénteken mentem Hódmezővásárhelyre, Kiskundorozsmanal leszakadt a felsővezeték, persze nem a megállóban, úh. a sínek közt a dzsuvaban besétáltam az állomásra, ahol nyilván nem volt semmi ingyenes, MÁV által küldött csere busz, vagy valami, úgyhogy be kellett buszozni Szegedre valami helyi járattal - pénzért.

Na, 4,5 órás út után meg is érkeztem..

Vasárnap jöttem vissza, a Békéscsaba-Szeged járat alapból késett 10 percet, majd egy egész hosszú szakaszon kb. 2 km/h sebességgel haladt indokolatlanul, majd a Szeged előtti megállóban (Szeged-Rókus) szinten indokolatlanul állt 15 percet. Nyilván így lekestem a Szeged-Bp. Vonatot. Ugyan a helyjegyemet átrakták a következőre, de azon meg a legkondi kb. egy szottyadt vén k*rva teljesítményével működött, úgyhogy felfelé is jó négy órát utaztam.

Én alapvetően védem a MÁVot, mert szar körülmények között is működik egész jól, de azért a MÁV presztízserol beszélni... Utoljára a '70-es években volt neki olyan...

Laciii 2013.06.18. 17:45:11

@enpera:
Jó lehet mikor elromlik a légkondi és csupa izzadt büdös ember közt kell üldögélni.

Laciii 2013.06.18. 17:46:24

@Torghelle AIR Sándor:
Hírneve az van, nem jó, de van :)

Dr. Bélus___ 2013.06.18. 17:47:44

Ez fura. Ha nincs benne a MÁV szabályzatában, h csak nők viselhetnek szoknyát, akkor ezért kirúgni őket egy pöttyet sokba fog kerülni. Ha viszont benne van, ő meg aznapra nőnek érzi magát és ezért rúgják ki, akkor az még többe fog fájni. OK, tudom, a MÁV-nál a gondolkodás képessége kizáró ok, Ungvári Csaba is csak dumálni tud...
Egyébként viszont maximális respect Ungvári Csabának; azt röhögés nélkül kimondani, hogy csorbulhat a MÁV jó híre, emberfeletti teljesítmény.

flimo13 2013.06.18. 17:48:59

@calibra91: Részben ezért is élnek meg ilyen jól a piramisjátékok, unit-linked ügynökök, mert az átlag magyar paraszt hátast dob egy nyamvadt öltönytől. Ezt nem feltétlen neked szánom, csak úgy mellékesen.

saunier 2013.06.18. 17:53:27

@calibra91: te férfi, legalább műszálasban tolod?

HgGina 2013.06.18. 18:06:40

Rendben. Ne viselhessenek a férfiak szoknyát. Akkor a kalauznők se nadrágot. És ha a szőrös vádli nem kívánatos, akkor ugye a nőknek is kötelező lesz a gyantázás? Ja, és ha a szőr a lábon tilos, akkor a fejen is legyen az! Éljenek a kopasz MÁV-kalauznők!
Azt a hígagyú menedzsmentet meg tessék elzavarni a büdös, kongói, k.... meleg p...ályaudvarra.

cso zsi 2013.06.18. 18:27:37

@phaszfej: A kultúrember rövid ruházatban is kultúrember, Mózes népét meg ne keverd össze vele. Ott kevés a kultúra, hiába öltözködnek a te elvárásaid szerint.

ép testben ép lélek 2013.06.18. 18:44:52

@funfun: maxval egy kibaszott troll!

vorosbarca.blog.hu/2013/06/14/kirugjak_a_jofej_kalauzokat

4 napja ugyanígy buzizott. Egyébként az ő fajtája is szokott felvonulni, de arról kussol.

dobzse.laci 2013.06.18. 18:54:58

@multi84: És ha neked szar, akkor legyen már mindenkinek az!
gratulálok

vidor 2013.06.18. 19:43:41

Havi 6-800 kilométert vonatozom, ismerem a körülményeket, úgyhogy csak drukkolni tudok nekik.
Az a nagyfejű meg bekaphatja a brét.

Melee 2013.06.18. 21:04:05

"A blog vasutas forrásból úgy értesült, hogy Ungvári Csaba vezérigazgató véleménye szerint (...) akciójukkal csorbították a vasút jó hírnevét is ..."

A mit csorbítottak?!? Ungvári el van tévedve, mint az egyszeri Atletico szurkoló, amikor Madridból Budapestre repült az UEFA kupa döntőjére Bukarest helyett.

Pretoryan 2013.06.18. 22:07:26

Kedves Ungvári úr,

CSAK MA REGGEL 50 perc alatt abszolváltuk a Felső Göd - Budapest hajmeresztően nagy távolságát (24km), azaz kicsit kevesebb mint 24km/h átlagsebességgel repesztettük ezt a fantasztikus távolságot (amúgy ezt bringával lehet jobban sikerült volna).
Tisztelt uram, ahelyett hogy kirúgná őket, tessen nekik fizetésemelést adni nekik amiért ilyen jó (és ritka pozitív) reklámot csinált a vasútnak.

Fontossági sorrend az utas szemével:

1. pontos vonat
2. tiszta vonat
3. jegyvársárlás egyszerűsítése
4. kulturált személyzet
(...)
1755432. hosszú nadrág a jegyvizsgálókon.

Adani 2013.06.18. 22:36:55

@Pretoryan:
5. Működő légkondi egy IC kocsiban, ahol nem lehúzható az ablak.

calibra91 2013.06.19. 07:21:28

@flimo13:

Szerencsére nem öltönyös a munkahelyem. Ma is egy vékony farmerben, és egy pólóban vagyok.
Én sem örülök, hogy hosszú nadrágban vagyok, de nem is úszómesterként, fagyiárusként, zöldségesként, stb dolgozom...

calibra91 2013.06.19. 07:24:44

@saunier:

:-)

Én nem kalauz vagyok, hál' Istennek magam vásárolom a ruháimat...

calibra91 2013.06.19. 07:31:37

@flimo13:

Tudod, az a nyamvadt öltönyös senkiházi alak évekig tanult éjszakákon át egy egyetemen, nyelvet(nyelveket) tanult, házi feladatok felett ült, évekig csóró volt, míg a nagypofájú csodaokosok már pénzt kerestek.
Most meg szerencsétlennek egész nap öltönyben kell lenni, bár tényleg jól keres és nincs anyagi gondja, de nincs is normális magánélete, mert a belét kihúzzák azon a fránya munkahelyen.

kenez26 2013.06.19. 21:22:34

Hajrá fiúk! Évek, sőt évtizedek óta nem volt pozitív élményem a MÁV-val kapcsolatban, egészen eddig a hírig. Ez mutatta meg, hogy jéééééééé, itt is emberek dolgoznak, ráadásul még humorérzékük is van :-) Kár, hogy Ungvári és a légkondis irodában ülő társai híján vannak egyrészt a humorérzéknek, másrészt a marketing-érzékenységük is a régi = 0 mert ennek az esetnek a pozitív visszhangját ki lehetett volna használni, hogy a vállalat erősen mínuszos hírnevén kicsit javítson. Ámde Ungváriéknak még ezt is sikerült ledurungolni...Grat, ehhez kell ám a hozzá NEM értés!

kenez26 2013.06.19. 21:31:13

@phaszfej: Kedves időutazó! Üdvözlünk a 21. században! Vagy talán csak elmulasztottak tájékoztatni, hogy ebben a kultúrkörben a nők nem járnak csadorban, és a férfiak sem hordanak kötelezően fejfedőt?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.06.20. 08:29:35

@Laciii: szar lenne jaja. Szerencsére azért nem romlott még el sosem itt. De akkor hazamennék :D

gyuszek1977 2013.08.18. 15:14:33

Nekem ha bulis kedvem van, simán felveszem a szoknyát. Általában sikerem szokott úgy lenni. :-) Ebben a ruhadarabban is pasis tud lenni aki stílusosan öltözik. Csak a beszűkült agyúak néznek homárnak. De őket meg lesz@rom! :-D Nem tudom, miért kell ebből olyan nagy ügyet csinálni.
süti beállítások módosítása