2013. július 12. 19:00 - -Sárga keramitkocka-

Halálos siklás Franciaországban

Legalább hat halálos áldozata, és sok sérültje van annak a balesetnek, ami szombaton délután történt a franciaországi Brétigny-sur-Orge városában, Párizstól 27 kilométerre.

A párizsi Austerlitz pályaudvarról Limogesbe tartó gyorsvonat a város állomásán áthaladás közben, egyelőre ismeretlen okból kisiklott. A vonat egyik fele tovább gurult, másik fele kisiklott és több kocsija is felborult. A siklott járművek letarolták az egyik peront és a felsővezeték tartóoszlopait is. Több áldozat is e pusztításban, a törmelékek alatt vagy áramütés miatt vesztette életét.

(fotó: Twitter/remycatinois)

A baleset miatt Párizs-Austerlitz pályaudvarról induló és oda érkező teljes vasúti forgalmat leállították, amely óriási fennakadásokat okoz az egész országban. A franciák jelentős része ugyanis a július 14-i nemzeti ünnepkor kezdi meg nyári szabadságát, s így nagyon sok család pénteken délután és este indult nyaralni.

(fotó: Instagram/tgourget)

A Külügyminisztériumnak egyelőre nincs tudomása arról, hogy a Párizs közelében történt vonatbalesetnek lenne magyar áldozata – mondta Kaleta Gábor, a tárca sajtófőosztályának vezetője a párizsi magyar nagykövetségtől kapott információ alapján pénteken kora este. Kaleta Gábor hozzátette: a fejleményekről folyamatosan tájékozódnak.

– Mozdonyról blog, MTI, Associated Press

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr405403172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása