2013. augusztus 16. 19:00 - Űrszelvénybe nyúló nyíl

Tűzijátéknéző vonat a Gyermekvasúton

2013. augusztus 20-án kedden este ismét közlekedik a hagyományos tűzijátéknéző vonat a Gyermekvasúton.

A tűzijátéknéző vonatból a Duna fölött megrendezett ünnepi tűzijáték a Nagy-Hárs-hegy oldalában, az úgynevezett panoráma ívben megállva lesz megtekinthető. A vasútvonal ezen pontjáról páratlan kilátás nyílik Budapestre. A kivilágított főváros és a tűzijáték együtt igazi látványosságot nyújt.

A tűzijátéknéző vonat 20.15-kor indul Hűvösvölgy állomásról. A vonat először Szépjuhászné állomásig közlekedik, ahonnan visszafordul. 21.00 órakor, az ünnepi tűzijáték kezdési időpontjában már a Szépjuhászné és Hárs-hegy állomások közötti panoráma ívben áll. A tűzijáték végén a vonat visszatér Hűvösvölgy állomásra, ahová előreláthatólag 21.45-kor érkezik meg.

Részvételi jegy váltása

A tűzijátéknéző vonaton elővételben megváltott részvételi jeggyel lehet utazni. A részvételi jegy ára felnőttek részére 1600 Ft, tizennégy éven aluli gyermekek részére 800 Ft. A négy éven aluli gyerekek részére nem kell részvételi jegyet váltani, ha külön ülőhelyet nem foglalnak el. Részvételi jegy 2013. augusztus 10. szombattól vásárolható Hűvösvölgyben, a Gyermekvasutas Múzeumban szombaton és vasárnap 10.00-től 16.30-ig.

A tűzijátéknéző vonaton a férőhelyek száma korlátozott. Részvételi jegy csak személyesen, a készlet erejéig vásárolható.

Egyéb feltételek

Kérjük, a tűzijátéknéző vonatra részvételi jegyet váltók a következőket vegyék figyelembe: Az ünnepi tűzijáték koreográfiáját a szervezők előzetes értesítés nélkül módosíthatják. Ebben az esetben előfordulhat, hogy a vonatból a tűzijáték csak részben látható. A tűzijátéknéző vonat kedvezőtlen időjárási körülmények között – eső, szél – is közlekedik kivéve, ha az illetékes hatóság a tűzijáték megtartását a vonat indulása előtt legalább tíz perccel lemondja. Ebben az esetben a részvételi jegyek teljes árát visszatérítjük.

Ha a vonat elindul, de a tűzijátékot mégse rendezik meg, a vonat Szépjuhászné állomásig közlekedik, majd visszatér Hűvösvölgybe. Ez vis majornak minősül, ezért a részvételi jegyek visszaváltására ebben az esetben nincs lehetőség.

Kérjük a tűzijátéknéző vonatra részvételi jegyet váltó utasainkat, hogy a vonat indulása (20.15) előtt legalább tíz perccel foglalják el ülőhelyüket. A Hűvösvölgybe való utazással kapcsolatban azt is vegyék figyelembe, hogy az egyéb ünnepi rendezvények miatt augusztus 20-án számos forgalmi korlátozás lassítja majd a közlekedést.

– gyermekvasut.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr975464034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása