2013. augusztus 31. 07:00 - -Sárga keramitkocka-

Vonat járt a világ leghosszabb alagútjában

Egy különleges, minisztereket, újságírókat, vasutasokat és az építő cégek embereit, vendégeit szállító vonat haladt végig a Gotthard bázisalagútonn.

A svájci Bodiótól Erstfeldig az Alpok alatt vezető 57 kilométer hosszúságú Gotthard vasúti bázisalagút a világ leghosszabb vasúti alagútja, átadása 2016-ra várható. Ekkor a vonatoknak mintegy húsz percbe telik majd az áthaladás. A mostani első vonat, amely végighaladhatott az alagúton, a munkálatok és a szakmai megállók miatt hat óra alatt ért végig.

A bázisalagút átadásával Zürich és Milánó között egy órával csökken majd a menetidő. A vasutak azt remélik, hogy a két óra negyven perces menetidő már az autók és repülőgépek számára is konkurenciát jelent majd, így többen választják majd a mindkét közlekedési ágnál kényelmesebb és biztonságosabb utazási formát.

– Mozdonyról blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr995486947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása