2014. február 15. 00:01 - -Sárga keramitkocka-

Egy évesek lettünk!

„Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás.” - írja az automatikus üdvözlés.

Nos hát igen, ez az első bejegyzés. Vagy inkább a nulladik. 2013.02.15-én 00.01-kor elindult a Mozdonyról blog. Egyelőre még nem a mozdonyról. De ha mindenki készen áll, a féktuskókat kicserélték, kenő-, gázolaj, homok és hűtővízkészlet feltöltve valamint a napivizsga is rendben, akkor hát induljon a gép! És hogy merre megyünk? Nem tudom, majd amerre a váltók állnak.

Ezzel a bejegyzéssel indult el egy éve a Mozdonyról blog. Egy ideig sikerült a napi legalább egy bejegyzést tartani, aztán már nem. Végül egy három fős csapat vette át az üzemeltetést az alapítótól, de ők sem tartottak ki sokáig. Akkor egy újabb nekifutással a nyáron még élt a blog, de most egy teljes hónap kimaradt, januárban egyáltalán nem frissültünk.

A valaha volt legerősebb nap 2013.06.18-a lett, ekkor 6807 lapletöltésre került sor. Aznap egyetlen hír került fel, ez pedig a szoknyás kalauzok kirúgással fenyegetéséről szólt. Ezt a cikket az Index és a Nol is átvette, ezért érhette el ezt a kimagaslóan jó olvasottságot.

E sorok írásakor összesen 89 889 lapletöltésnél tart a Mozdonyról.

A legolvasottabb bejegyzésünk 2013 december 11-én jelent meg, és egy újabb tervezett utasítás-módosításról adtunk hírt benne. Ezt e sorok megírásáig kimagaslóan sok, kereken 2400 egyéni látogató tekintette meg, a lapletöltés a háromezer fölött járt. Második lett mindössze 230 látogatóval a vonalismereti vizsgákat fricskázó ál-kérdéssorunk, a harmadik pedig 205 látogatóval egy sokkal fontosabb hír, az utasítás-módosítások életbe léptetése lett. (Azt azért csendben megjegyezzük, hogy erről az igen fontos eseményről egyetlen magát közlekedési, vasúti szakmai lapnak tartó on-line kiadvány, portál sem tett említést a Mozdonyról blogon kívül.)

A blog látogatottsága napi 300 látogató körül volt amikor rendszeresen frissült, egy-egy izgalmasabb bejegyzés után nem ritkán a háromezres látogatottságot is elérte a blog. A decemberi utolsó hírünk után átlagosan naponta hatvanan írták be a böngészőbe a Mozdonyról blog címét, de értetetlen okokból január 30-án például 344-en látogatták meg az oldalt.

És hogy hogyan tovább? Azt most még nem tudjuk.

Boldog első születésnapot, Mozdonyról blog!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr555405201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása