2014. december 22. 12:30 - -Sárga keramitkocka-

Railhuc project – Győr hub

Az uniós Railhuc projekt célja a közép-európai térség összehangolt közlekedésfejlesztését célzó projektek előkészítése, a vasúti közlekedés megerősítése. A hét közép-európai ország 11 partnerével, nemzetközi tapasztalatok alapján fejlesztik a fontosabb csomóponti városok (hub-ok) vasútra ráhordási közlekedési hálózatát, és az intermodális közlekedési csomópontokat.

A hazai pilot projekt Győrben valósul majd meg, az ezzel kapcsolatos szándéknyilatkozatot írták alá Győr megyei jogú város, a MÁV, a GYSEV, a Kisalföld Volán és a KTI illetékesei. A fejlesztés leglátványosabb, utasok számára kézzelfogható eleme az egységes utastájékoztatás, az összehangolt menetrend és forgalomirányítási rendszer lesz.

A KTI forgalmi modellezése azt mutatta, hogy az egységes irányítási rendszer bevezetésével a biztosabb csatlakozások növelhetik majd a helyi buszok kihasználtságát, az egyéni gépjárműves közlekedéssel szemben. A javaslatok elkészítésénél a Körmenden már működő sikeres intermodális csomópont üzemletetési gyakorlatát is figyelembe vették.

– Mozdonyról blog

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr806999655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása