2015. március 12. 18:03 - -Sárga keramitkocka-

Megvan az idei werbe-Traxx

Penke József gyógyszerész végzettségű budapesti fotós és grafikus munkája nyerte a Kárpáteurópa Utazási Iroda „II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelem, és Rákóczi-mozdony a Rákóczi-várnál” témacímű ötletpályázatát. A versenyt a május 22-25. között a csíksomlyói pünkösdi búcsúba közlekedő Csíksomlyó Expressz–Székely Gyors zarándokvonat mozdonyának feldíszítésére hirdette meg az utazási iroda. A Traxxtípusú mozdonyt a MÁV-Start biztosítja.

rakoczi_mozdony_penke_jozsef_2015.jpg

Az idén tavasszal már nyolcadik alkalommal útnak induló Össznemzeti Zarándokvonat mozdonymatricájának megtervezésére február végéig bárki pályázhatott, II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelem történelmi szerepét ábrázoló grafikával. A témaválasztás apropója a fejedelem halálának 280. évfordulója. A pályázat nyertese másodmagával részt vehet az idei négynapos erdélyi utazáson.

A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt munkát készítő 34 éves Penke József – anyai ágon székely származású – vasutas család gyermeke, szenvedélye a vasút. Dolgozott rendezvények, cégek arculatán, és kreativitása már a tavalyi, Gábor Áron témájú mozdony-ötletpályázaton is különdíjat érdemelt. „Most őseim földjére is eljuthat egy kései leszármazottjuk munkája, amely különös és egyben boldog pillanat lesz, tisztelgés a magyarok egyik legnagyobbja és a székely emberek előtt” – mondta a győztes.

A zarándokvonatokat vontató járművek grafikája évek óta a magyarok történelméhez kapcsolódik. Korábban Széchenyi-, Liszt-, Aranycsapat- és Hunyadi-mozdonyok közlekedtek a zarándokhelyre, a Rákóczi-mozdony pedig egészen a Rákóczi-várig vontatja majd a szerelvényt. A díszes mozdony természetesen a pünkösdi búcsút követően is aktív marad: rendszeresen közlekedik majd Magyarországon és a határainkon túl.

– MÁV kommunikációs Igazgatóság

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozdonyrol.blog.hu/api/trackback/id/tr287263417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.